Erdoğan: CHP, Sanki Rejim Karşıtları Varmış Gibi Korku Pompalıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da gerçekleştirilen AK Parti 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada,...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da gerçekleştirilen AK Parti 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, CHP'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları konusunda takındığı tavrı eleştirdi.

Erdoğan, "Milletin cumhuriyetle alıp veremediği yok. Cumhur, cumhuriyetten memnun. Hazımsızlık millette değil, milleti hor gören bu anlayışta. CHP, sanki rejim karşıtları varmış gibi korku pompalayarak, kendini elit sayan, vesayetçi bir sistemle milletin desteğine ihtiyaç duymadan ülkeyi yönetmek mümkün olabilir mi? CHP hiçbir zaman millet eksenli siyasete yönelmedi, vesayete yöneldi." dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de çok partili hayatın Menderes ve arkadaşlarının ortak hareketi ile başladığını kaydeden Erdoğan, CHP'yi eleştirdiği konuşmasının bu bölümünde şunları söyledi: "Milli Şef, vesayetin süreceğini sanıyordu. CHP'ye kalsa Türkiye hala vesayetle yönetiliyor olurdu. CHP bu eski alışkanlıklarından vazgeçmedi. Bunların ilk meclis diye bir derdi olamaz. O farklı bir meclis. Bunlar sadece kendilerine ait olmayan, bütün milletin sahiplendiği bir cumhuriyet kutlamasına tahammül edemiyorlar. Bu tahammülsüzlük 1957'de Antep'te belediye binası önünde Türk bayrağını indirip CHP bayrağı çekmeye kadar varmıştır. Milletin cumhuriyetle alıp veremdiği yok. Cumhur, cumhuriyetten memnun. Hazımsızlık millette değil, milleti hor gören bu anlayışta. CHP sanki rejim karşıtları varmış gibi korku pompalayarak, kendini elit sayan vesayetçi bir sistemle, milletin desteğine ihtiyaç duymadan ülkeyi yönetmek mümkün olabilir mi? CHP hiçbir zaman millet eksenli siyasete yönelmedi, vesayete yöneldi. Sanal rejim krizleri üretmek... Güç odaklarının da desteği ile bu oyun defalarca sahnelenmiştir. Bunların hepsi de bu oyunun versiyonlarıdır. CHP bu oyunun ya içinde ya arkasında olmuş ya da alkış tutan olmuştur.
İşbirlikçilik CHP'nin vazgeçemediği alışkanlığıdır."

Reklam
Reklam

Türkiye ne zaman kalkınma hamlesi içine girse önüne hemen takozlar yerleştirildiğini ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,
"Biz bu hizmetleri, yatırımları yapabildiysek ortaya koyduğumuz demokrasi mücadelesi sayesindedir. Taksim meydanında askeri göstererek, sizin yapmadığınızı biz yapıyoruz deyip, ertesi gün manevra yapmak... Kılıçdaroğlu ne yapıyorsa altındaki de onu yapıyor.
Karanlık odaklar, vesayetçi anlayış en büyük engeldir. Darbeci, çeteci anlayış; aşılması gereken en büyük engeldir. Karanlık odaklar, 'millet, iradesine sahip çıkmasın' ister. AAK Parti iktidarı bunları ortadan kaldırmıştır." şeklinde konuştu.

CHP'nin, 'AK Parti'ye darbe olsa ilk önüne biz çıkarız' dediğini hatırlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Samimi ol. 26 maddelik pakette bu vardı, neden Meclis'i terk ettiniz? BDP bağırıp çağırıyor.
Neden bırakıp gittiniz? Maalesef bizim içimizden de sadakat içinde olmayan çıktı, ters hareket ettiler, 330'u yakalayamadık. Bugün partilerin kapatılması gündemde olmayacaktı. Sen 60'ların CHP'sinden farklı değilsin, aynı CHP'sin. Menderes'in asılmasına alkış tutmuştun.
Cunta teşebbüslerini millet gördü. Eğer biz çekilseydik bu kutsal emanete sahip çıkamazdık."

Reklam
Reklam

Ne cumhuriyetin, ne devletin bekçiye ihtiyacı olmadığını belirten Erdoğan, "Milletin mürebbiyeye, dadıya ihtiyacı yoktur. Aziz millet kendi cumhuriyetni koruyabilecek güce sahiptir. Bu güç bu millette olmasaydı biz bugün burada olmazdık. Demokratik cumhuriyetin korunmaya değil yaşatılmaya, güçlendirilmeye ihtiyacı var.
Yeni anayasa hazırlıklarını büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Yeni anayasada cumhuriyetin demokrasi ile vasıflandırılması gerekiyor." diye konuştu.

Dış politikaya da değinen Erdoğan, "Dış politikamızın odağında küresel adalet ve barış vizyonu bulunuyor. İmkanlarımız dahilinde bütün mazlum ve mağdurların yanında olmayı ilke edindik. Bu ilkemiz takdir gördü." ifadesini kullandı.

"12.12.2012'de Türkiye'nin en derin barajını açacağız. Göktürk-2 önümüzdeki hafta Çin'den uzaya fırlatılıyor." diyen Erdoğan,
ekonomik konuları da değerlendirdi. Merkez Bankası'nın döviz rezervinin daha önce 27 milyar dolar olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Şu anda ise Merkez Bankası'nın döviz rezervi 115 milyar dolar. İMF'ye olan borç, göreve geldiğimizde MHP-DSP-ANAP hükümeti döneminde 23 milyardı, şimdi 1.3 milyar dolara indi." diye vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: