Erdoğan: "Çözüm yeri TBMM'dir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP ile imzalanan mutabakat metni sonrası yemin krizinin çözüme kavuşturulması konusunda "Demek ki aklı selimle hareket etmişler" değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan BDP'ye de kimsenin ötekileştirilmediği çağrısında bulunarak "Onların da geleceği yer burasıdır" dedi.

Başbakan Erdoğan Hükümet Programı görüşmeleri için TBMM'ye gelişi esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan CHP'nin yemin etme kararını değerlendirirken "Hayırlı oldu. Güzel oldu. Zaten beklentimiz de buydu biliyorsunuz. Bunun hep açıklamasını yaptık. Çözüm yeri TBMM’dir dedik. Demik ki aklı selimle hareket etmişler" dedi. Yemin törenine katılıp katılmayacağına ilişkin ise Erdoğan "Meclisteyim kısmen katılırım kısmen katılmam" değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam

-"BDP'NİN DE GELECEĞİ YER BURASIDIR"-

Başbakan Erdoğan BDP'li Selahattin Demirtaş'ın "Sürecin dışında tutulduk, ötekileştirildik" sözlerine ilişkin ise şunları söyledi:

"Kimsenin ötekileştirildiği yok. Onların da yeri burasıdır. Bana göre gecikmeden onlar da kararlarını verip Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara, demokratik harlamenter sistemin merdkezi de TBMM’dir. Onların da geleceği yer burasıdır.Bunun dışında yapılanların hepsi aslında temsil ettikleri milletvekilliği sıfatıyla uyumlu değildir. İnanıyorum ki onlar da en kısa zamanda gelip burada yeminlerini yapacaklardır."

ANKA

Anahtar Kelimeler: