Erdoğan Danıştay'ı kutladı

ANKARA (ANKA)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 139'uncu kuruluş yıldönümü ve İdari Yargı Günü'nü yayınladığı mesajla kutladı.

Başbakan Erdoğan Danıştay'ın 139'uncu kuruluş yıldönümü ve İdari Yargı Günü mesajında, Anayasadaki tanımında yer aldığı şekilde Cumhuriyetin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirterek, hukukun üstünlüğü ilkesinin hayata geçirilmesinde 139 yıllık geçmişiyle Danıştay'ın önemli bir görevi ve payı olduğunu belirtti. Erdoğan mesajında şunları belirtti:

Reklam
Reklam

"İdari işlem ve eylemlerin hukuka uygunluğunu denetleyen idari yargının gelişmesi, tarafsızlığını koruyarak bu kutsal görevi yerine getirmesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma ve çağdaş bir demokrasi olma yolunda attığımız adımların kökleşmesi bakımından hayati önemi haizdir. Bu nedenle Danıştay'ın 139'uncu kuruluş yıldönümünü ve İdari Yargı Günü'nü kutluyorum"

Başbakan Erdoğan, geçen yılki saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2'nci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'i rahmetle andığını da kaydetti.