Erdoğan: Demokrasiye Yapılan Her Müdahalenin Hesabı Sandıkta Soruldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokrasiye yapılan her müdahalenin hesabının sandık başında sorulduğunu söyledi. Son günlerde...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokrasiye yapılan her müdahalenin hesabının sandık başında sorulduğunu söyledi. Son günlerde yaşanan olaylara gönderme yapan Erdoğan, "Haziran seçimlerinde yüzde 50. İnşallah 2014 Mart'ta sandıkları siz patlatacaksınız." diye konuştu.

Belediye başkanlığı döneminde İstanbullular için yaptığı çalışmaları sıralayan Başbakan Erdoğan, "Biz ne diyoruz. 'At denize, balık bilmezse Halık bilir' diyoruz. Biz sükut ederiz. Biz sabrederiz, itidalle hareket ederiz ama hesabını gün gelir sandıkta sorarız. 27 Mayıs müdahalesini bu aziz millete karşı yaptılar. Bu aziz millet, o müdahalecilerden hesabını sandıkta sordu. 28 Şubat'ı, merhum Erbakan'dan önce millete karşı yaptılar. Bu millet sabretti ve sandıkta hesabını sordu. Bunlar biliyorsunuz Cumhuriyet mitinglerini partimizin kapatma davalarını, Danıştay saldırılarını, müdahale senaryolarını, bize karşı, AK Parti'ye karşı, demokrasiye karşı, hukuka, milli iradeye karşı tertip ettiler. Bu millet sabretti, sükut etti. 22 Temmuz'da, 12 Haziran'da bunun hesabını sordu. Bu millet hukuka her zaman sahip çıktı. Bu millet demokrasiye her zaman sahip çıktı. Bu millet kendi kendi iradesine, milli iradeye her zaman sahip çıktı. Ey aziz İstanbul, şimdi sizlere soruyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Erdoğan'ı dinleyenler Babalar Günü'nü kutlayarak Erdoğan'ın konuşmasını kesti. Erdoğan da "Tüm babaların günü kutlu olsun. Ailece, aydınlık geleceğe vesile olsun." dedi.

Erdoğan, "Öyle bir haykıracaksınız ki sesiniz tüm Türkiye'den duyulacak. Ankara'dan, Van'dan, Hakkari'den, Bursa'dan, Edirne'den duyulacak. Oralara cesaret verecek. Öyle bir haykıracaksınız ki Saraybosna, İslamabad, Kabil, Bağdat, Şam, Gazze sizleri duyacak. Öyle bir haykıracaksınız ki Türkiye üzerine oyun kuranlar, ofislerinde stüdyolarında, ekranlarında, bilgisayarlarının başında tirtir titreyecekler." ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın, "İstanbul, hazır mıyız?" sorusuna alanı dolduranlar hep bir ağızdan "Evet" diye bağırdı. Erdoğan'ın, "Demokrasiye, hukuka, milli iradeye sahip çıkıyor muyuz?" ve "İstanbul, bizimle misin? Bir miyiz? Beraber miyiz? Kardeş miyiz?" soruları da yüzbinlerin "Evet" cevabıyla karşılık buldu. Başbakan Erdoğan evet cevapları üzerine "İşte bu. İşte Türkiye bu. Yazılı ve görsel medya. Sosyal medya, bunu da saptırmazsınız inşallah. Ancak cibilliyeti belli bunların. Saptıranlar yine saptırır ama gerçek burada. Gerçek fotoğraf burada.Dost da düşman da artık şunu anlasın. Türkiye sadece Taksim Meydanından ibaret değildir. Türkiye sadece Kuğulu parktan ibaret değildir. Türkiye sadece Alsancaktan ibaret değildir. Türkiye, 81 vilayetimde 76 milyonun, binlerce yıldır bir ve beraberce, kardeşçe yaşadığı büyük bir ülke, büyük bir devlettir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Türkiye seninle gurur duyuyor." sloganları konuşması kesilen Erdoğan, "Biz de sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlerle iftahar ediyoruz. Sizler bizim yanımızda, arkamızda olduğunuz sürece hiç endişe etmeyin. Haziran seçimlerinde yüzde 50. İnşallah 2014 Mart, sandıkları siz patlatacaksınız." ifadelerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz