Erdoğan: "Derin devlet çeteleşmelerdir"

Ankara (AA)- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, derin devletin, devletin kurumları ve kendisi olmadığını belirterek, "Derin devlet, kurumlar içerisinde kendi anlayışları veya kendi kutsalları adına yetkilerini aşarak, hukukun dışına çıkmak suretiyle oluşan çeteleşmelerdir" dedi.

Bu konudaki açıklamasının ardından bazı kişilerin, "Sen Başbakansın, iktidarsın, çöz bitir bu işi..." dediklerini hatırlatan Erdoğan, "Kusura bakmayın bu kadar kolaysa, bunca zamandır iktidar oldunuz. Ne yaptınız bu ülkede, hiçbir şey...Biz şu anda çomağı soktuk. Onun için bundan rahatsız olanların sesi yükselmeye başladı" görüşünü ifade etti.

Reklam
Reklam

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Faili meçhuller dönemi kapandı. Ama bundan önce dikkat ederseniz, failleri meçhulleri dinlemekten başka ne yapıldı. Şimdi tüm bağlantılar, şunlar, bunlar üzerinde yaptığımız çalışmalarla bir yerlere doğru varıldı. Bunların neticesini yüzde 100 alamazsak da büyük oranda inşallah alıyoruz, alacağız" diye konuştu.

Devlete ve devletin kurumlarına en büyük zararı bu tür yanlışların içinde olanların verdiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Kimse devleti töhmet altında bırakamaz, bırakmamalıdır. Bugün bağıranlar, bu bağlantıları sebebiyle bağırıyorlar" görüşünü dile getirdi.

Erdoğan, şeffaflığın önemine işaret ederek, hukukun üstünlüğü ilkesinin güçlendirilmesi, 'derin devlet' türü yapılanmanın pan zehirinin tüm dünyada şeffaf devlet olduğunu vurguladı.

Başbakan Erdoğan, gençlerin provokasyona, tahrike alet olmamasını isteyerek, "Irkçılık, kafatasçılık yapmak, dışlayıcı milliyetçiliktir, ayrımcılıktır, bölücülüktür, negatif bir milliyetçiliktir, bu millete yapılabilecek en büyük kötülüktür. Devleti de milleti de milliyetçiliği de töhmet altında bırakan asıl bu anlayıştır. Milleti sevmek, millete hizmet etmekle olur" dedi.

Reklam
Reklam

Erdoğan, "Türkiye'yi içine kapatmak, halk arasında nifak tohumu sokmak ve ekmek isteyenler ile kışkırtıcılık yapanlar bulunduğunu" söyledi.

"Milletin soluduğu havayı zehirleyenler, karşımıza her ne sıfatla çıkarlarsa çıksınlar belki her şey olabilirler ama asla vatansever, yurtsever olamazlar" diyen Erdoğan, bu kişilere karşı uyanık olunmasını istedi.

Başbakan Erdoğan, kirli oyunların, en kirlilerinin masumiyet ve kutsal değerler üzerinden oynandığını, milletin geçmişte acı tecrübeler yaşayarak gördüğünü bildirdi.

Recep Tayyip Erdoğan, "Düşünce üretemeyenler hamaset ve slogan üretirler; dostluk köprüleri kuramayanlar husumet tohumları saçarlar" dedi.

Hükümet olarak bugüne kadar attıkları adımların vatandaşı güçlendiren adımlar olduğunu kaydeden Erdoğan, bundan sonra atacakları adımların, demokrasi ve insan hakları yönünde olacağını söyledi.

Erdoğan, "Hiç kimse kendini devletin yerine koyamaz ve hukuk dışı oluşumlara bizden göz yummamızı bekleyemez" dedi.