Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanına değil bana et, senin dilinden ben anlarım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yönelik...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yönelik açıklamalarını eleştirdi. Başbakan Erdoğan, “Bu konuda hakaret edeceksen gel bana et, senin dilinden ben anlarım. Diyanet İşleri Başkanımızın adabı buna müsaade etmez.'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin Bursa İl Başkanlığı Kongresi'ne katıldı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in de katıldığı kongreye eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile katılan Başbakan Erdoğan, konuşması öncesi sahnede partilileri selamladı. Coşkulu bir kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan’ın konuşması partili gençlerin sık sık tezahüratlarıyla kesildi.

Reklam
Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Kutlu Doğum programında yaptığı konuşmasına göndermelerde bulundu. Erdoğan, şunları kaydetti: “Kutlu Doğum gecesinde, İstanbul'da Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda bir dinledim konuşmayı, maşallah ne güzel konuşma yaptı. Fakat çok geçmedi hemen 4+ 4+ 4 meselesini Anayasa Mahkemesi'ne gönderme gündeme geldi. O akşam sevgililer sevgilisi Peygamberimiz'e (sas) övgüler düzdü. Kur'an ile ilgili kendine göre bazı tanımları var. 'Bizim annelerimiz oyalar, nakışlar içerisinde Kur'anları saklar, onu duvara asarlardı' diyor. Bu da tabii güzel yaklaşım. Orada Akif merhumun o dörtlüğü aklımıza geldi o akşam onu söyledik: Ya açar bakarız Nazmı Celilin yaprağına/Ya okur geçeriz bir ölünün toprağına/İnmemiştir hele Kur'an, bunu hakkıyla bilin/ Ne mezarlıkta okunmak ne de fal bakmak için.”

Kılıçdaroğlu’nun yanlış sularda yüzdüğünü belirten Başbakan Erdoğan, “Bu sularda yüzme boğulursun. Kendine uygun sular bul.” dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e yönelik açıklamalarını da eleştirdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den, camilerin ahır yapılması konusu ile ilgili cevap istediğini söyledi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na eleştirilerini şöyle süldürdü:

“Ne diye saldırıyor Diyanet İşleri Başkanımıza? Camilerin ahır yapılması ile ilgili kendisinden onur, monur vesaire gibi laflarla bir cevap istiyor. Bak bu ifadeyi Diyanet İşleri Başkanımıza kullanacak kadar sen edepten, adaptan uzaksın. Onu gel benim için kullan, ben iddia ile söylüyorum kısa zamanda belgeleriyle onun önüne koyacağım. Senin zihniyetinde, senin geçmişinde camilerin ahır olarak kullanılması var. Bunların hepsini belgeleriyle ortaya koyacağım. Bu belgeler olduğu için konuşuyoruz, bu konuda hakaret edeceksen gel bana et, senin dilinden ben anlarım. Diyanet İşleri Başkanımızın adabı buna müsaade etmez. Sen hangi makama karşı nasıl konuşacağının farkında değilsin. Seni iki kez davet eden Diyanet İsleri Başkanı’na karşı bu edepsizliği yapacak kadar adaptan uzaksın. Ne yazık ki bunların meşrebinde olan neyse o tezahür ediyor. İlerisini söylemiyorum. Kusura bakmasın, eğer daha ileri giderlerse onları da söylemeye başlarız. O ayrımcılığa fırsat vermeyiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz