Erdoğan: "Doğal gaz petrol fiyatları ile ilintili"

İstanbul - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, doğal gaza yapılan zamla ilgili olarak, "Doğal gaz olayı, dünyadaki petrol fiyatları ile ilintili olarak ve Türkiye'deki fiyatlara da 6 ay sonra intikal eden bir fiyat değerlendirilmesi ile bugüne kadar yürümüştür. Bugün de öyle yürümektedir" dedi.

Erdoğan, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu'nun (TGDF) 2. Olağan Genel Kurulu ndan çıkışında basın mensuplarının doğal gaza yapılan zamla
ilgili sorularını yanıtladı. "BOTAŞ'ın içerideki kurumlarla herhangi bir borç alışveriş meselesi sorunu kendi sorunudur" diyen Erdoğan, BOTAŞ'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kurumu olduğunu ve bu kurumun böyle küçümsenmesi, adeta iflas etmiş bir kuruluş olarak gösterilmesinin çirkin olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

BOTAŞ'ın en zor şartlarda bile arkasında Türkiye Cumhuriyeti devletinin "kapı gibi durduğunu" vurgulayan Erdoğan, "BOTAŞ çalışmalarını sürdürmektedir. Ama ideolojik nedenlerle geçmişte bu kurumda çalışmış olanlar maalesef şu anda kendilerini gündeme getirebilmek için öyle çirkin çirkin yaklaşımlar yapıyor. Maalesef yine birileri bunların üzerinden hükümete vurmanın yollarını arıyor" şeklinde konuştu.

Doğal gazı 30'u aşkın vilayete ulaştırdıklarını söyleyen Erdoğan, "Göreve geldiğimizde elindeki doğal gazı kullanamayan, tüketemeyen yani kullanamadığı doğal gazın parasını ödeyen bir BOTAŞ varken, bugün elindeki doğal gazı rahatlıkla kullanan BOTAŞ var. 28 milyar metreküp doğal gaz kullanıyor. Yaklaşımlar yapılırken dürüst ve samimi yapılırsa, bu kurumlarımız yıpranmaz ve halkımıza da herhangi bir endişe ve ürkeklik verilmemiş olur" dedi.