Erdoğan elektriğe zammı ilk taksicilere açıkladı

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşından itibaren elektriğe zam yapacaklarını açıkladı. Erdoğan, evlere verilen elektriğe yüzde 15, sanayide kullanılan elektriğe ise yüzde 10 oranında zam yapacaklarını belirterek, "5 yıldır elektriğe zam yapmıyorduk, artık gerekli oldu" dedi.

Başbakan Erdoğan, cuma namazının ardından Söğütözü'nde bulunan Ulusoy Merkez Taksi Durağı'nı ziyaret etti. Daha önce verdiği sözü yerine getirerek taksici esnafıyla bir süre sohbet eden Başbakan Erdoğan, taksicilerin sorunlarını dinledi. Erdoğan, taksicilerin taksi plakalarına arkadan yazılan trafik cezalarının kaldırılması yönündeki taleplerini not etti. Taksicilerin ağırlıklı olarak kullandığı otogaz ve motorine gelen zamlar konusundaki şikayetlerini de dinleyen Erdoğan, "Bunun hükümetimizle alakası yok. Bu uluslararası piyasayla alakalı bir durum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Erdoğan'ın taksi durağı ziyareti sırasında elektriğe zam geleceğini de ilk kez açıkladığı öğrenildi. Erdoğan, ziyaretinde yılbaşından itibaren elektriğe zam yapılacağını belirterek, konutlara verilen elektriğe yüzde 15, sanayide kullanılan elektriğe ise yüzde 10 oranında zam yapacaklarını kaydetti. Erdoğan, "5 yıldır elektriğe zam yapmıyorduk artık gerekli oldu" diye konuştu. Taksiciler, Başbakan Erdoğan'a ABD ziyaretinin nasıl geçtiğini de sordu. ABD'ye Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile birlikte gittiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Gerekenler yapıldı, söylendi. Boynumuz bükük değil. Mahcubiyetimiz yok" değerlendirmesini yaptı. Taksiciler, Türkiye'nin Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon yapması gerektiği yönündeki görüşlerini de Başbakan'a iletti. Ancak Başbakan Erdoğan'ın bu konuda yorum yapmadığı öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan taksici Adem Bahçıvan, Başbakan Erdoğan'a terör olaylarını sorduklarını, Başbakan'ın da 'Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Bize güvenin, elimizden geleni yapıyoruz' dediğini söyledi. Bahçıvan, "Başbakanımıza güveniyoruz. Sayın Başbakanımıza 'Askerlerimiz ölmesin' dedik. Kuzey Irak'a girilmesini istedik" diye konuştu. Bir gazetecinin 'Elektriğe ve doğalgaza zam gündeme geldi mi?' sorusuna karşılık da Bahçıvan, Başbakan Erdoğan'ın elektriğe zam geleceğini açıkladığını bildirdi. Başbakan Erdoğan'ın 'evlere yüzde 15, sanayiye yüzde 10 oranında zam yapılacağını' açıkladığını belirten Bahçıvan, zammın yılbaşından itibaren geçerli olacağını söyledi. Bir taksici de, Başbakan Erdoğan'ın doğalgaza da yüzde 15 oranında zam geleceğini söylediğini dile getirdi. Başbakan Erdoğan'a taksi durağı ziyareti sırasında çay ikram edildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam