Erdoğan - Gates görüşmesi başladı

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Microsof'tun Yönetim Kurulu Başkanı Bill Gates'i Başbakanlık Resmi Konutta kabul etti. Kabulde Başbakan Erdoğan ve Gates önce başbaşa bir görüşme yaptı. Ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Edinilen bilgilere göre heyetlerarası görüşmeye Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Başbakan Erdoğan'ın siyasi danışmanları Ömer Çelik ve Egemen Bağış ile işadamları Ferit Şahenk, Ahmet Nazif Zorlu ve Güler Sabancı'nın yanı sıra Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, Cahit Paksoy ve Reha Denemeç katılıyor.

Reklam
Reklam

Başbakanlık Resmi Konutu'nda saat 16.25'te başlayan görüşmeler öncesinde Bill Gates'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kendi kitabını hediye ettiği öğrenildi. Görüşmelerde Türkiye'de e-devlet ve e-eğitim alanındaki çalışmalar ve bilişim alanında yapılacak konular görüşülecek. Dış destekli kredi ve hibelerle Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü e-eğitim projesi kapsamında hazırlanan eğitim portalıyla ilgili konularda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de görüşmeye katılacak ve çalışmalar hakkında mini bir birifing verecek. Gates'in, Milli Eğitim Bakanlığı'na çocukların eğitimi için bağışta bulunacağı da belirtildi.

Öğretmenlerin yeni müfredat kapsamında internet portalından eğitimi, eğitimde ezber anlayışından uzak, öğrenci merkezli eğitim yansıması doğrultusunda derslerin 'yansımalarla' derslerde işlenilmesi, bürokrasiyi ortadan kaldıran işlevsel yazışmalara hız katan kurumlararası internet haberleşmesi gibi çalışmalarla ilgili konuların da ele alınacağı görüşmelerde, 30 milyon dolarlık e-eğitim portalınının açılışı yapılacak.

Reklam
Reklam

Ayrıca öğretmenlere bilgisayar öğretilmesi konusunda microsoft ile yapılan anlaşmalar da ele alınacak. Görüşmelerde eğitimde dijital uygulamalar konusu kapsamlı olarak masaya yatırılacak.