Erdoğan, Gölbaşı İlçesini Ziyaret Etti

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ile AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat...

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ile AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat Gölbaşı ilçesini ziyaret etti.

İlçe Başkanlığını ziyaret eden Erdoğan partililer ile bir araya gelerek bir süre sohbet ettiler.

Ziyarette bir konuşma yapan AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Serhan Taşgörmez, “Türkiye’de sesiz bir devrim oluyor. İlk kez halk kendi anayasasını yapacak. İlk defa artık her şey millet için. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti devletinde her şey devlet için vardı. Ama Sayın Başbakan, eğer millet yoksa devlette yoktur. Her şey millet için olacak. Bu şiar ile gerçekten de bugüne kadar Türkiye siyasetinde insan odaklı siyaset yapan hiçbir siyasi parti yoktur, AK Parti’nin dışında” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise, “İlçemizde işsizlik sorunu var, işsizlik konusunda kalifiye ara eleman sağlanması açısından AK Parti ile birlikte Türkiye'de raylı sisteme teknik eleman yetiştirmek maksadıyla, buradaki boşluğu doldurmak amacıyla aklıma gelen bir konu vardı. METEM'de ve yüksek okulda raylı sistem bölümü açılırsa buradan mezun olan çocuklarımız zannediyorum çok rahatlıkla iş bulabilirler. Sürekli hem raylı sisteme katkıda bulunmuş olur hem de gençlerimizi işsizlikten kurtarmış oluruz.

Yerel yönetimle ilgili örnekler verebilirsek, mesela öz eleştiri yapayım kendime Gölbaşı Belediyesi olarak etrafa baktığımız zaman gerçekten çok önemli işler yaptık ama vatandaşlarımızın bunun çoğundan haberi yok. En son iş mesela 15-20 gün sonra inşallah Çetintepe Barajının başlama tarihi ile ilgili zamanlara denk gelecek şekilde şu anda yüzde 90 bitmiş vaziyette olan arıtma tesisimiz hizmete girecek ama gölbaşında kimsenin haberi yok.

Bu eksiklikte vatandaştan kaynaklanmıyor, bizden kaynaklanıyor. Bölgede de zannederim ilçe çapında hatta bazı illerde dahi hala yok ilk olacak bir tesis. Bu zamana kadar kababurunun arazilerini, Balkar’ın sebzelerinin kirlenmesi çok fazla konu edildi. Bu tesisimizi inşallah yakında açacağız. Ben sayın vekilimize Bu ve diğer hizmetlerimizde verdikleri desteklerden dolayı da ben şahsım ve hemşerilerim adına kendilerine teşekkür ediyorum. İlk olarak burada duyurmak istiyorum inşaat süresi de bir yıl olan bir sosyal tesis projemiz var” dedi.

Reklam
Reklam

Gölbaşı'nda yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Mehmet Erdoğan, “Haziranın ilk haftasında Gölbaşı’nda yapılacak olan Çetin Tepe Barajıyla ilgili mütahitle sözleşme imzalanıyor. Ayın 15.’de yer teslimi yapılıyor. 15’ i ile birlikte Çetin Tepe Barajı'nın mütahidi burada kazmayı vurarak inşaat çalışmasına başlayacak. Bu konuda herhangi bir sıkıntımız kalmadı bu bir kere hayırlı uğurlu olsun. İstihdamla ilgili birçok problemi çözecek büyük bir proje bu, sadece baraj gövdesi değil, baraj gövdesiyle birlikte Gaziantep’e gidecek içme suyu ve gölbaşındaki 60 bin dönüm arazinin kapalı sistem sulu tarıma geçmesi de bunun içerisinde.

Pazarcığa, Araban'a, Besni'ye gidecek sular hariç, Atatürk İlköğretim Okulu mutlaka yıkılmalı yerine bir okul yapılamalı dedik. Buradan ben Kaymakam Beye teşekkür ediyorum.

18 derslik programdaydı o 18 dersliğin parasıyla 24 derslikli okulumuz yapılıyor. Hastaneyle ilgili biz geldiğimizde 1-2 yere baktık mevcut hastaneye alternatif yerleri hibe etmek isteyen vatandaşlarımız var dediler, bizim haricimizde ısrarla başka yerleri gösteren arkadaşlarımızda oldu fakat mevcut şu anda hastanenin yerinden daha kullanılabilir bir yer olmadığını arkadaşlarımızla birlikte ilden gelen heyetle birlikte gördük. Geçen hafta itibariyle Sağlık Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanımız Mehmet Demirci Gölbaşı'ndaydı. Yeni yapılacak olan ek binamız 50 yataklıydı projede yenilenme yapılarak 75 yataklı hale getirdik. Mevcut hastanemizin bahçesinde sınır yapılarak oraya inşaat çalışmaları bir ay içinde netleşerek İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ihale süreci bir ay sonra başlayacak. Mevcut yer yıkılmadan inşaat devam edecek, inşaat bitince daha önceki 25 yataklı yerle bir geçiş sağlanacak, kullanılmaz yıkılır raporu olan şu andaki ek bina da yıkılmış olacak. Böylece 100 yataklı Gölbaşı Devlet Hastanesi, insanımızın sağlık imkanıyla buluşan bir yapıya kavuşmuş olacak. Türkiye genelinde hekim açığı var. Geçen ay 6 tane pratisyen hekim arkadaşımız uzmanlığı kazanınca gittiler. Burada 1 tane pratisyen hekimimiz kaldı. Uzman hekimlerimizin acilde nöbet tutmamaları için Tut ve Adıyaman'dan 2 tane pratisyen hekim görevlendirdik. Burada Bakanlık pratisyen hekim gönderiyor ama uzmanlık sınavını kazanan hekime de biz sizi göndermiyoruz gibi bir şey söyleme lüksümüz yok. Gölbaşı'ndaki uzman hekim ihtiyacını haziran ayının ilk haftasıyla beraber Adıyaman’dan görevlendirme yaparak çözeceğiz. Balkar Çelik Göletlerinin projesi bitmek üzere, ihaleye çıkacağız. Gölbaşı'nda bir milli parkımız var, buranın belediyeye devri ile ilgili işler bitti. Belediyeye devroldu. Allah hayırlı etsin" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz