"Erdoğan için kararı YSK verecek"

İSTANBUL (İHA) - Adalet Bakanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili seçilip seçilemeyeceğine Yüksek Seçim Kurulu'nun karar vereceğini söyledi.

Adalet Bakanı Aysel Çelikel, Adalet Bakanlığı, Galatasaray Üniversitesi ile Uluslararası Ceza ve İnfaz Hukuku Vakfı tarafından Galatasaray Üniversitesi'nde düzenlenen, "İnfaz Hukuku Alanında Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar" seminerine katıldı.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çelikel, Erdoğan'ın siyasi durumu hakkında yorum yapma yetkisine sahip olmadığını söyledi. Adalet Bakanı, basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine, "Recep Tayyip Erdoğan'ın durumuyla ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu karar verecek" diye konuştu.
Bir soru üzerine Adalet Bakanı, idam cezasının kaldırılmasından sonra yurtdışında bulunup iadesi istenen suçlular konusunda Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün ilgili dosyaları hazırladığını ifade etti. Aysel Çelikel, ölüm cezasının 3 Ağustos'ta kaldırıldığını belirterek, "Dışişleri Bakanlığı tarafından ilgili yerlere yazıları gönderdik, fakat henüz bir cevap gelmedi. Bir kısmını alabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü bunlar zaten terör suçlusu. Ama bazen de 'siyasi amaçla işlenmiş suçlar' denilerek bazı devletler iade etmeme eğiliminde olabiliyor. Şimdilik bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Adalet Bakanı, F tipi cezaevleri ile ilgili ortaya konulan 3 kilit 3 kapı açılsın önerisi ile ilgili olarak da "Onun da uygun olmadığını Barolar Birliği Başkanı'na ve İstanbul Barosu Başkanı'na bildirdim. Cezaevlerinin güvenliği açısından da uygun değil. Önce iyileştirmelerle yola çıkmamız gerekiyor" dedi.