Erdoğan: "IMF de anladı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile yapılan görüşmeleri değerlendirerek, "Siyasi dayatma olursa kabul etmeyeceğimizi belirtmiştik" dedi.

İSTANBUL (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile yapılan görüşmeleri değerlendirerek, "Siyasi dayatma olursa kabul etmeyeceğimizi belirtmiştik" dedi. Erdoğan, anlaşmaya gerek kalmadığı kanaatinin IMF'de de oluştuğunun altını çizerek, "IMF ayakları üzerinde duramayan ülkelere yardım ediyor. Türkiye artık ekonomik olarak ayakları üzerinde duruyor" diye konuştu.

Türkiye-Kore İş Forumu çerçevesinde Türkiye ile Kore arasında Sinop'ta nükleer enerji santrali kurulmasına ilişkin iş birliği protokolünün imza töreninden sonra Çırağan Sarayı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan IMF ile gelinen noktayı değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Erdoğan, IMF'ye üye olan her ülkenin ortalama yılda 2 defa 4. madde çerçevesinde gözden geçirme yaptığını belirterek, bu yöndeki çalışmaların rutin bir şekilde devam edeceğinin altını çizdi.

"Siyasi dayatma olursa kabul etmeyeceğimizi belirtmiştik" diye konuşan Erdoğan, anlaşmaya gerek kalmadığı kanaatinin IMF'de de oluştuğunu belirtti.

Erdoğan, "Şu durumda stand-by anlaşması söz konusu değil. Bizim bu konuda ilkelerimiz var, taviz vermemiz söz konusu değil. Belediye gelirleriyle ilgili örneğin dayatma olursa bunu kabul edemeyiz. Biz zaten gerekli düzenlemeleri yaptık" diye konuştu.

Erdoğan, IMF'nin ayakları üzerinde duramayan ülkelere yardım ettiğini kaydederek, "Türkiye artık ekonomik olarak ayakları üzerinde duruyor. Orta Vadeli Programımız neyse onu uygulamaya koyacağız" değerlendirmesinde bulundu.

-"ŞARTLAR OLUŞURSA ANLAŞMA YAPILACAK"-

Erdoğan, Sinop'a kurulması planlanan ikinci nükleer santral için Güney Kore Elektrik Enerjisi Şirketi(KEPCO) ile işbirliği anlaşması imzalanması konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, "Bugün yapılan anlaşma çalışmanın ön ayağı. Güney Kore ile bölgede çalışma yapılacak. Şartlar karşılıklı olarak çalışma zemini oluşturursa bu anlaşma yapılacak" diye konuştu.(ANKA)

Reklam
Reklam