Erdoğan: İMF'ye şu anda "al paranı git" deriz

Erdoğan: "İstersek, şu anda IMF'e 'al paranı git' deriz. Fakat gerek yok. Çünkü önümüzdeki yıla kadar vakit var ve çok basit, ufak, düşük bir şey veriliyor. O da önemli değil" dedi.

İSTANBUL (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin hortumları kestiğini ve koalisyon hükümeti döneminde IMF'e olan 23,5 milyar dolarlık borcun, 2,3 milyar dolara kadar düştüğünü belirterek, "Bu, hortumları keserek olur. İstersek, şu anda IMF'e 'al paranı git' deriz. Fakat gerek yok. Çünkü önümüzdeki yıla kadar vakit var ve çok basit, ufak, düşük bir şey veriliyor. O da önemli değil" dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON), 4'üncü Olağan Genel Kurulu'na katılan Başbakan Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan, konuşmasında TUSKON'un sadece para kazan ve sadece ticaret yapma misyonu ile değil, Türkiye ekonomisini büyütme ve ülkeye hizmet ederek Türkiye'nin adını dünyaya duyurma misyon ile yola çıktığını ve sırtını belli çıkar çevrelerine değil, millete dayadığını belirterek, "Nasıl ki Mevlena bir elini göğe açıp, bir elini toprağa uzattı ve 'Hak'tan aldığımı halka veriyorum' dediyse işte, TUSKON ve onun gibi Anadolu evlatları, Anadolu kaplanları, Hak'tan aldılar, halkla paylaştılar, birlikte büydüler. Evet, silahla değil, baskıyla değil, dayatmayla değil, topraklar feth ederek değil, Türkiye artık gönüller feth ederek, ufukların efendisi oluyor" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin Yeni Zelanda'dan, Kanada'ya, Japonya'dan, Brezilya'ya kadar beş kıtada gönüller kazandığını söyleyen Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin başarılı müteahhitleri, işadamları, okulları ve öğretmenleri ile gönüller kazandığını, diğer yandan uzlaşma, diyalog çağrıları ve dik duruşu ile gönüllerde yer edindiğini ve Türkiye ekonomisinin alan el değil, veren el olarak parmakla gösterildiğini, taktirde izlendiğini söyledi.

-"TÜRKİYE, MİLLETİN ROTASINDA YÜRÜYOR"-

Türkiye'nin bugün ulaştığı noktanın bizzat milletin eseri olduğunu belirten Edoğan, "Hiç tartışmasız Türkiye, milletin rotasında yürüyor. Bu aziz milletin arzusu, talepleri hedefleri doğrultusunda yükseliyor. İşte, onun içinde büyüyor ve başarıyor" dedi. Erdoğan, katıldığı Kore'deki nükleer güvenlik zirvesinde devlet başkanlarının Türkiye'yi ilişkin takdirlerini ifade ettiğini dile getirerek, "Hepsi takdirlerini ifade ederken, 'bunun formülü nedir' dediler. Hep bunu sordular" dedi. Bu başarının arkasında milletin yanı sıra, güven ve istikrar olduğunu söyleyen Erdoğan, "Sır burada. Bunun arkasında başka bir şey aramaya gerek yok" dedi. Buna karşın kendilerine yolsuzluk ithamı yapıldığını, ancak bu ithamda bulunanların ülkenin geçmişine bakma lütfunda bulunmadığını söyleyen Erdoğan, iktidarları süresince olan 9 yıllık sürede 15 bin kilometre yol yaptıklarını, yurt içinde 46 noktaya uçulduğunu ve aynı zamanda hidroelektrik santraller, termik santrallerin halen yapıldığını, bütün bunların da güvenle yapıldığını söyledi. Özelleştirme ile müteşebbisin önündeki taşların kaldırıldığını ifade eden Erdoğan, "Hala da kaldırılıyor. Niye? Benim müteşebbisim rahat adım atsın. Yoksa müteşebbis rahat adım atar mı? Atmaz. Önce güveniyor, ufkunu görüyor" dedi.

Reklam
Reklam

-"BİR KERE YANILDIK"-

Erdoğan, halen bazı muhalif çevrelerin "Yani gerçekten normal seçimler, gene 2015'de mi olacak?" diye sorduğuna işaret ederek, "Ne bekliyorsun? Zaten istikrarın teminatı o. Tabi ki 2015'de olacak. Bunu kaç kere söylediler ama dert başka. Kafaları nasıl bulandırırız. Zihinleri nasıl bulandırırız. Çok partili dönemde 16 ayda bir seçim yapmışız. Böyle yükselmek mümkün olur mu? Biz geldiğimizden bu yana bunu yıktık. Biz ne diyoruz? 'Belirlenen, ilan edilen neyse o tarihte yapılır." dedi.

Erdoğan, kendilerinin sadece bir kere yanıldıklarını açıklayarak, şöyle devam etti: "Sadece Cumhurbaşkanlığı seçimini 7 yılda değil de halka gidelim diye. Böyle bir sözü o zamanki parlamentoda grubu olan bir partiye, o sözü verdik. Orada 5 yılda 4 yıla inme noktasında onlarla bir anlaşma yaptık. Orada bir yanlış yaptık. Keşke biz onlarla, o anlaşmayı yapmamış olsaydık. Yine 5 yılda bir bu ülkede genel seçimler devam etmiş olsaydı. Ama biz sözümüzde durduk, onlar, sözlerinde duramadıkları gibi, birilerinin talimatıyla genel merkezlerinden dışarıya çıkamadılar, meclise gelemediler."

Reklam
Reklam

-"YÜRÜYECEKSİN MİLLET, YÜRÜYECEK ARKANDAN"-

Bunları yaşadıklarını, yine de aynı şekilde kararlılıkla yollarına devam ettiklerinin altını çizen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kardeşlerim, siz arkanıza karanlık güç odaklarını, mafyaları, çeteleri, cuntaları, Galata bankerlerini, Hazine'yi, kamu bankalarının kaynaklarını almadınız. Siz ideoloji ile yürümediniz, dayatmalara baskılara, engellere boyun eğmediniz. Arkanıza sadece ve sadece millleti aldınız ve yola böyle devam ettiniz. Siz, işte beşer planında bu nedenle büyüksünüz. Siz, arkanıza milleti aldığınız için, milletle yürüdüğünüz için büyüksünüz ve bu ülkeyi büyütüyorsunuz. Şundan emin olunuz, tıpkı sizler gibi bu hükümet de sadece ve sadece milletle yürüyor. Hani diyor ya Arif Nihat Asya, 'Yürüyeceksin millet, yürüyecek arkandan'. Mesele bu" dedi. Bugüne kadar iktidara gelen hükümetlerin bunu dikkate almadığını savunan Erdoğan, "Başarımızın arkasında sadece ve sadece millet var. Bugüne kadar milletimizle yürüdüğümüz bu yolda, aynı şekilde milletimizle yürümeye devam edeceğiz. Birlikte yürüdüğümüz arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle ele ele, omuz omuza beraber yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

-"ÇETELERİ ARKAMIZA ALMADIK, ÜZERİNE GİTTİK"-

Hükümetlerinin arkasına karanlık güçleri almadığını tam tersine karanlık güç odaklarının üzerine gittiğini ve gitmeye deva ettiğini belirten Erdoğan, "Bu hükümet arkasına mafyaları, çeteleri, cuntaları almadı, tam tersine onların üzerine kararlılıkta gitti ve gidiyor. Bu hükümet arkasına sermayeyi almadı. Bu hükümet, sermayenin, seçkinlerin, elitlerin, patronların hükümeti olmadı. Hak sahibi olanların hizmetkârı oldu. Bu hükümet hazineyi boşaltan değil, hazineyi dolduran, kamu bankalarını zarara uğratan değil, kamu bankalarını kara geçiren bir hükümet oldu" dedi. Erdoğan, iktidara geldiklerinde kam bankalarından Ziraat, Halk ve Vakıf Bankasının halinin ne olduğunun bilindiğini ifade ederek, "Şimdi bu bankalar, Avrupa'da rekabet ediyorlar" dedi.

-"MB DÖVİZ REZERVİNİ 91 MİLYAR DOLAR YÜKSELTTİK, NASIL HORTUM VAR?"-

Konuşmasında Merkez Bankası'na da değinen Erdoğan, "Bu hükümet, Merkez Bankası'nın kaynaklarını hortumlayan, milletin parasını har vurup harman savuran bir hükümet olmadı. Tam tersine, 27 milyar dolar olarak aldığımız Merkez Bankası'nın döviz rezervini, dün itibariyle 91 milyar dolara yükseltti. Şimdi Allah aşkına soruyorum Ya? Nasıl hortumlayan bir hükümet oluyor, bu hükümet. Nasıl bu yolsuzluklara vesile olan bir hükümet oluyor" diye sordu.

Reklam
Reklam

-"HORTUMLARI KESTİK"-

Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'na (IMF) koalisyon hükümeti döneminde olan 23,5 milyar dolarlık borç tutarının, şimdi 2,3 milyar dolara kadar düştüğünü bildiren Erdoğan, "Daha ne olsun. Onlar borçlandı biz ödüyoruz. Yolsuzlukla bu olur mu? Hortumculukla bu olur mu? Hortumları keserek bu olur. Biz kestik. Onun için oluyor. İşte şimdi biz ödüyoruz" dedi. Hükümetin isterse IMF'nin borcunu tıkır tıkır ödeyebileceğinin de söyleyen Erdoğan, "Şu anda "al paranı git' deriz. Fakat, gerek yok. Çünkü önümüzdeki yıla kadar vakit var ve çok basit, ufak, düşük bir şey veriliyor. O da önemli değil. Önem vermeyelim" dedi. Finans yönetiminin çok önemli olduğuna vurgu yapan Erdoğan, büyüklerin, finans ve insan kaynağının çok iyi yönetildiğinde başarının yakalanabileceği önerisinde bulunduğunu da dile getirdi.