Erdoğan, insan hakları toplantısında PKK’nın hain eylemlerini hatırlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak hak ihlalleri ve özgürlükler konusunda hiçbir mazereti, bahaneyi kabul...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak hak ihlalleri ve özgürlükler konusunda hiçbir mazereti, bahaneyi kabul etmediklerini söyledi.
Ankara Hilton Otel’de gerçekleşen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nin Türkiye Kararları Konferansı'nın açılışında konuşan Erdoğan, hak ihlalleri ve özgürlükler konusunda hükümet olarak hiçbir mazereti, bahaneyi kabul etmediklerini dile getirerek, ‘’Yaşanan aksaklıkları reformlar yaparak gidermeye çalışıyoruz.’’ dedi. Ancak özgürlükler tartışılırken, PKK terör örgütünün de yaptıklarının gözardı edilmemesi gerektiğini hatırlatan Erdoğan, ‘’Sokak ortasında üzerinde taşıdığı bombayı patlatan, infilak ettiren, üç çocuğunun tam da gözü önünde bir anneyi, bir sivili öldüren hain terör örgütüne karşı, demokrasi, insan hakları ve özgürlük kavramları mazeret üretebilir mi?'' diye sordu.
Özgürlükler sahasını kastederek hükümet olarak mazeret üretmekten kaçındıklarını vurgulayan Erdoğan, PKK terör örgütü hatırlatmasında bulunarak, ‘’Ülkemizin kendine has şartları var demiyorum. Ama dikkat ediniz, Türkiye'nin karşısında, acımasızca saldıran, sivilleri hedef alan, çocuklara dahi katleden, hamile kadın öldüren, doğmamış bebeği katleden bir terör örgütü, bir bölücü örgüt var.'' diye konuştu. Siyasi partilerin, terörün bitirilmesi yerine aşırı milliyetçi söylemlerin içine girmeyi benimsediğini belirten Erdoğan, ‘’Bazı partilerimiz, iki taraflı aşırı milliyetçi politikaları körüklemek gibi tercihlerin içine girdiler.’’ dedi.
Gemi kaçıran teröristin, neredeyse BDP tarafından kahraman ilan edildiğini anlatan Erdoğan, ‘’Bir terörist bomba tehdidiyle gemi kaçırıyor, insanların yaşamını tehdit ediyor. Gemi kaçıran hayatları tehdit eden terörist, emniyet güçlerince etkisiz hale getirildikten sonra bir siyasi parti, çıkıyor teröristi kahraman ilan edebiliyor.’’ şeklinde konuştu.
Teröristin cenazesinin, BDP’li Sebahat Tuncel tarafından alınmak istenmesine de tepki gösteren Erdoğan, ‘’Böyle bir teröristin cenazesine bir siyasi partinin mensupları katılırsa, herhalde bunun üzerinde farklı farklı defalarca düşünmemiz gerekmektedir.’’ şeklinde konuştu.
Konuşmasında, terör örgütü konusunda Avrupa ülkelerinin gerekli tavrı almamasını da eleştiren Başbakan, ‘’Avrupalı liderlere defalarca belgeleriyle ispat etmemize rağmen, ne yazık ki halen teröre göz yumuluyor. Örgütünün yayın organlarına ve finansal kaynaklarına müsamaha gösterilmektedir.’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz