Erdoğan: İstiklal marşı ortak sesimiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İstiklal mücadelemizin ölümsüz destanı olan İstiklal Marşı, hiç şüphesiz dün olduğu gibi bugün de milletimizin ortak sesi ve ortak vicdanıdır'' dedi.

Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulünün 89. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

''Milletimizin vatan sevgisi, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhu, en derin ve gerçek anlamıyla bu mısralarda ifadesini bulmuştur. İstiklal mücadelemizin ölümsüz destanı olan İstiklal Marşı, hiç şüphesiz dün olduğu gibi bugün de milletimizin ortak sesi ve ortak vicdanıdır. Milli marşımız, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarihi vesika niteliğindedir. İnanıyorum ki milletimizi meydana getiren fertler olarak her birimiz, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu, bu gönül birliğini dinmez bir coşkuyla ilelebet muhafaza edeceğiz.''

Reklam
Reklam

Erdoğan, bu ruhla, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına hazırlamaya, milletler camiasında hak ettiği güce ve itibara ulaştırmaya, istiklal mücadelesi gibi istikbal mücadelesini de başarmaya kararlı olduklarını vurguladı. Erdoğan, "Milletçe aynı kararlılıkla, İstiklal Marşımızda en güzel ifadesini bulan ortak değerler ve amaçlar etrafında birleşerek, daha iyi, daha müreffeh bir gelecek için azimle, inançla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

AA