Erdoğan: "İstikrar için asayiş şart"

ANKARA (ANKA)- Başbakan Recep Tayip Erdoğan, bir ülkenin kalkınması için istikrarın, istikrar için de asayişin şart olduğunu dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, Polis Teşkilatı'nın 162'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, polislik mesleğinin diğer bütün mesleklerden farklı bir dirayet, liyakat ve cesaret istediğini belirtti. Türkiye'nin huzuru ve güvenliğinin, dirlik ve düzeninin, birlik ve beraberliğinin, bugünü ve yarınlarının güvenlik güçlerine emanet olduğunu kaydeden Erdoğan, asayişini temin edememiş bir ülkenin sağlıklı bir kalkınma atılımı içine girmesinin mümkün olmadığına değindi.

Reklam
Reklam

Erdoğan, "Çünkü kalkınmanın temeli istikrar, istikrarın temeli de bir uçtan diğer uca ülkeye hakim olan huzur ve güven ortamıdır. Demokrasinin işlerliği, özgürlüklerin korunması ve adaletin tesisi de ancak böyle bir istikrar ortamının yakalanmasıyla sağlanabilir. İnanıyorum ki emniyet teşkilatımızın her bir mensubu, şartlar ne olursa olsun görevini hakkıyla yerine getirecek yüksek bir şuur ve ahlaka sahiptir " dedi.