Erdoğan: Kafatası Milliyetçiliği Ile Milliyetçilik Olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP ve BDP'yi, kafatası milliyetçiliği yapmakla suçlayarak, "Biriniz diğerinizden besleniyorsunuz, yaptığınız...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP ve BDP'yi, kafatası milliyetçiliği yapmakla suçlayarak, "Biriniz diğerinizden besleniyorsunuz, yaptığınız bu." dedi. Erdoğan, kendi milliyetçilik anlayışlarını ise "Bizim milliyetçilik anlayışımız, etnik milliyetçilik değildir, bizim milliyetçilik anlayışımız bu ülkede, bu milletin hizmetkârı, vatansever, insansever olmaktır, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaktır." ifadeleriyle anlattı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmasının başında ekonomideki gelişmeleri anlattı.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin, borç noktasında en büyük ödemeyi IMF'ye yaptığını belirten Erdoğan, 2002'de iktidara geldiklerinde MHP, DSP ve ANAP iktidarından devraldıklarında Türkiye'nin IMF'ye borcunun, 23,5 milyar dolar olduğunu hatırlattı. Perşembe günü yapılan yeni bir dilim ödemeyle Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu 400 milyon dolara kadar düşürdüklerini söyleyen Erdoğan, 3 ay sonra 14 Mayıs'ta IMF'ye kalan 400 milyon doları ödeyecerek bu defteri kapatacaklarını belirtti.

"BAHÇELİ, KİME YUTTURACAKSIN BU MİLLİYETÇİLİĞİ"

Borç konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenen Erdoğan, "Bugün milliyetçilikten dem vuruyor, kime yutturacaksın bu milliyetçiliği. Kafatası milliyetçiliğiyle milliyetçilik olmaz. Sayın Bahçeli, sen de öyle yapıyorsun, karşındaki BDP de öyle yapıyor. Biriniz, bir diğerinden besleniyorsunuz, yaptığınız bu. Bizim milliyetçilik anlayışımız, etnik milliyetçilik değildir, bizim milliyetçilik anlayışımız bu ülkede, bu milletin hizmetkârı, vatansever, insansever olmaktır, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaktır. Biz bunu yapıyoruz. Milli bankamız Merkez Bankası'dır, siz bize 27,5 milyar dolar döviz rezerviyle teslim ettiniz. Bunun da yarıdan fazlası yurt dışındaki vatandaşlarımızın parasıydı. Şimdi bu rakam 125 milyar doları aştı. İnsaf… Gerçek manada milliyetçilik, gerçek manada vatanseverlik, milliyetperverlik bu. Eğer bugün böyle konuşabiliyorsak, bu şekilde adımlar atabiliyorsak, tek nedeni ekonomik olarak bu güç, demokrasi olarak yakaladığımız güç. Bunları atbaşı götürdüğümüz için başarılıyız. Biz göreve geldiğimizde sizler ey MHP, DSP ve ANAP, artık onlar kayboldu da, verginin yüzde 85'ini faize ödüyorlardı. Şimdi yüzde 16'sını faize ödüyoruz, diğeri yatırımlara. Bu okullar, hastaneler, yollar, adalet, emniyet sarayları böyle yapıldı. Böyle yapılmaya devam ediyor.'' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin ekonomide elde ettiği başarının, AK Parti hükümetlerinin olduğu kadar 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının da başarısı olduğunu söyleyen Erdoğan, bu tablonun ortaya çıkmasında toplumun tüm kesimlerinin, emeği, fikri, bilgisi, sanatıyla, kimi zaman eleştirisi, kimi zaman uyarılarıyla, en çok da hayır dualarıyla pay sahibi olduğunu kaydetti.

10 YIL ÖNCE VATANDAŞIMIZ YURT DIŞINA ÇIKTIĞINDA BOL SIFIRLI PARAMIZ NEDENİYLE MAHCUP OLUYORDU

Türk milletinin 10 yıl önce ülkenin vatandaşı yurt dışına çıkarken bol sıfırlı parasını, hiç görülmeyecek yerlere sakladığını, bir yabancının bolca sıfırlı parayı gördüğünde, vatandaşların mahcup olduğunu, yüzünü eğmek zorunda kaldığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Ama şu anda, parası, pasaportuyla, ay yıldızlı bayrağıyla da gurur duyan, bunları iftihar ve gururla gösteren bir Türkiye var. Sadece Ortadoğu, İslam coğrafyasında değil, dünyanın her yerinde benim vatandaşım göğsünü gere 'Ben Türküm, Türkiyeliyim' diyebiliyor. Gittiği her yerde kendisine takdir ve hayranlıkla muamele ediliyor. Siz bu sıçramayı nasıl yaptınız sorusuyla karşı karşıya kalıyorlar. Ne yazık ki 76 milyon içinde Türkiye'nin ulaştığı bu seviyeleri, yaşadığımız değişimi görmeyen, görmek istemeyen bir grup var. CHP Genel Başkanı, MHP Genel Başkanı, BDP Genel Başkanı gibi, bu tür şeyler var, olacak. Geçmişte yurt dışına çıkan vatandaş bol sıfırlı paradan mahcup oluyordu, şimdi de Türkiye'nin ana muhalefet partisinden dolayı mahcubiyet yaşıyor. Bakın Portekiz'e gitti, kendi ülkesini, kendi vatanını yerden yere vurdu, yetmedi İngiltere'ye gitti, orada da kendi ülkesinden şikayet etti, kendi ülkesini karaladı. Samimiyetle söylüyorum, keşke Türkiye'nin ana muhalefet partisinin küresel olmasa bile bölgesel vizyonu olsaydı. Türkiye'nin ana muhalefet partisinin genel başkanı, yurt dışına gidip, ortaya bölgesel bir vizyon koyabilseydi. Bölgesel meseleler üzerinde bir kaç söz söyleyebilseydi. Ama böyle bir ana muhalefet de genel başkan da yok. CHP Genel Başkanı'nın yurt dışında tek yaptığı kendi iktidarından kendi ülkesinden şikayet etmek."

Reklam
Reklam

"KILIÇDAROĞLU, POLİS KATİLLERİ ÜZERİNDEN TÜRKİYE'Yİ DÜNYAYA ŞİKAYET EDİYOR"

CHP Genel Başkanı, gazeteci adı altındaki polis katilleri üzerinden Türkiye'yi dünyaya şikayet ettiğini ve kendilerinin de Kılıçdaroğlu'nun 'terörle arasındaki muhabbeti' anlatmaya devam edeceklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun İngiltere ziyaretinden de örnekler verdi.

Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'de İşçi Partisi'nin bir programında yaptığı konuşmada, polis katillerinden dolayı Türkiye'yi şikâyet ettiğini söyleyen Erdoğan, İngiltere'de gazetecilere yönelik tutuklamaları anlattı.

Erdoğan, "İngiltere'de muhalefet partilerinin dünyayı dolaştığını, 'gazeteciler tutuklu' dediğini duydunuz m? Sağda solda ağladığını duydunuz mu? İngiltere'yi kara listeye aldıklarına şahit oldunuz mu? Kılıçdaroğlu açık açık polis katillerinin sırtını sıvazlamaktır. Teröristlere çiçek çocuk muamelesi yapan partinin içindeki bu hal nedir? Başörtüsü düşmanları, maneviyat düşmanları, demokrasi düşmanları, darbe tertipçileri bu partinin içinde toplanmış. Bu nasıl bir birlikteliktir. Allah CHP seçmenine sabır versin metanet versin." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz