Erdoğan ''Karşı çıkanları anlayamıyorum''

İstanbul -AA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal güvenlik alanında yapılan düzenlemeye karşı çıkanlar bulunduğunu ifade ederek, "Ana muhalefetinden tutun, bazı bağlantılı ilgili ilgisiz kuruluşların sosyal kurumlarla ilgili olan Sosyal Güvenlik Yasası'na olan karşı çıkışlarını anlamak mümkün değil" dedi.

Erdoğan, işadamı Ali Rıza Mete tarafından Bakırköy'de yaptırılan ve Kızılay'a bağışlanan "Niyazi Mete-Ali Rıza Mete Tıp Merkezi"nin açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada sağlık hizmetlerinin kalitesi ve yaygınlığının gerek Türkiye'de, gerekse dünyada büyük önem arz ettiğini dile getirerek, bunun değerinin hiçbir şeyle mukayese edilemeyeceğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Çağdaş standartlarda sağlık hizmetlerine adım adım ulaşılabilirse bu ülkenin yöneticisi ve siyasetçileri olarak bahtiyar olacaklarını ifade eden Erdoğan, "Günümüz toplumlarında en kritik problem, devletin hiçbir vatandaşını dışarıda bırakmayacak şekilde sosyal güvenlik şemsiyesi altına almasıdır. Biz bunu başarmak yolunda önemli adımlar attık. Yıllar yılı ülkemizde bu konuşulmuştu ama hamdolsun artık bu başarılmıştır" diye konuştu.

Tıp merkezleriyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini, onun da bir çözümünü bulduklarında yasal düzenlemeleri yaparak konuyla ilgili adımı atacaklarını ifade eden şbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sosyal güvenlik alanında yaptığımız düzenlemeye ülkemizde karşı çıkanlar var. Bunu görüyorsunuz. Ana muhalefetinden tutun, bazı bağlantılı, ilgili ilgisiz kuruluşların sosyal kurumlarla ilgili olan Sosyal Güvenlik Yasası'na karşı çıkışlarını anlamak mümkün değil. Yani 18 yaşına kadar Erdoğan'ın bu ülkede ücretsiz tedavi edilmesinin
yolunu açacaksınız, ona karşı çıkılacak. Neyi anlayacaksınız? Bunu anlamak mümkün mü? Bizler hep şunları düşünmüyor muyduk? 'Eyvah çocuk hastanenin kapısından geri çevrildi'. 'Hamile bayan hastanenin kapısından geri çevrildi'. 'Sosyal güvencesi yok diye geri itildi'. E kardeşim, işte onu getirdik. Bunu düzenledik. Buna nasıl karşı çıkarsınız?"

Reklam
Reklam