Erdoğan: Kayseri, Kendisiyle Birlikte Çevresindeki Şehirleri De Kalkındıracak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'nin kendisiyle birlikte çevresindeki şehirleri de kalkındıracağını söyledi. Başbakan Recep...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'nin kendisiyle birlikte çevresindeki şehirleri de kalkındıracağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Erciyes Tekir Kapı’da düzenlenen 41 tesisin toplu açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Erdoğan, sözlerine karlarla kaplı Erciyes’te farklı bir buluşma gerçekleştirdiklerini söyleyerek başladı. Toplam bedeli 123 milyon lira olan tesislerin hizmete açılması için bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, "Bu önemli yatırımlardan dolayı Kayseri’yi tebrik ediyorum." dedi. Geçen sene Temmuz’da Kayseri’ye 90 kalem hizmetin toplu açılışını yaptıklarını anımsatan Erdoğan, "Buraya ne yapsak az. Çünkü Kayseri çalışkanlığı ile ülkemize örnek bir şehir. Anadolu’da Trakya’da kendi imkanlarıyla büyümek isteyen şehirlere burasını örnek gösteriyorum. Enerji, tarım ve turizm gibi sadece bir sektöre sırtını dayamayan Kayseriyle iftihar ediyoruz. Biz de bunu karşılıksız bırakmıyoruz. Bugün yine sizlerle bir aradayız. Kayseriyle bütün iç Anadolu’nun simgesi Erciyes’te ülkemizi ileri taşıyacak tesisleri hizmete açıyoruz. Mekanik tesisler yürüyen bantlar, yapay karlama tesisleri, otopark, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, kayak pisti, gölet, dağ yolu, kızak parkuru gibi alt yapıları da hizmete açıyoruz. Buraya yapılan hizmetlerin yanı sıra 12 ayrı yol yapım çalışmasını da gerçekleştiriyoruz. Bu tesislerin Kayseri’ye hayırlar getirmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Erciyes dağının turizm alanında ülkemiz ve dünyada önemli bir turizm merkezi olması noktasında önemli bir adım atıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Burası ülkemiz için de örnek bir turizm merkezi haline gelecektir. Emeği geçenlere büyükşehir belediye başkanı tüm ekibine, mimarından mühendisine tüm arkadaşlarımı kutluyorum ve şükranlarımı sunuyorum. İnşaallah önümüzdeki dönemde de ülkemizin lokomatif şehri olmaya Kayseri devam edecektir. O yüzden biz size destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Kayseri’nin kendisiyle birlikte çevresindeki şehirleri de kalkındırağını belirten Erdoğan, "Kayseri, sadece sanayisi, ticaretiyle değil, bir bilim merkezi olması hasebiyle de Türkiye’nin parlayan yıldızı. Selçuklu, Osmanlı eserleri, Erciyes gibi tabi güzellikleriyle Kayseri farklı bir konuma yükleniyor." dedi.

Kayserinin şu anda 2’si devlet 2’si vakıf toplam 4 üniversitesi olduğunu anımsatan Erdoğan, "Kayseri mimar Sinanlar, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ü yetiştirmiş bir şehir. Kayseri dünyada da ilgi ve takdirle izleniyor. Kayserinin desteğiyle biz de Türkiye’yi büyütmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hükümet olarak 2023 yılına çok yüksek hedefler koyduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. Biz göremesek de yeni nesiller için 2071’i de hedef koyduk. Yani torunlarımızın torunu 2071’i farklı yaşayacak." dedi.

BAKAN KILIÇ: ERCİYES, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GENÇLİK KAMPI OLACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da, bakanlığın hizmetlerini önemli ölçüde hafiflettiği için Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Kılıç, “Erciyes Dağı Türkiye’nin en büyük gençlik kamp merkezine dönüşecek” müjdesini verdi. Kılıç, 628 şaheser projeyi Türkiye’ye kazandırmak için çalıştıklarını kaydetti.

ÖZHASEKİ: ŞEHİRLERİN KADERİ İDARECİLERİNİN UFUKLARIYLA SINIRLIDIR

Erciyes Mastır Planı kapsamında yapılan yatırımlarla Türkiye’de ilk defa 200 kilometre kayak pisti olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, yatırımlar tamamlandığında burasının gecesinde 6 bin kişinin konaklayabileceği bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi. Şehirlerin geleceğini orada yaşayanların ufuklarının belirlediğini ifade eden Özhaseki, "Ufuklu insanlar tarafından yönetilen şehirler ileri gidiyor. Amacımız, hoş bir seda bırakmak ve Allah’ın rızasını kazanmak." dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından, Erdoğan’a kayak takımı hediye edildi. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde 29, şehir merkezinde ise yol yapım çalışmaları başta olmak üzere 12 ayrı yatırımın açılış kurdelesi Başbakan Erdoğan, bakanlar ve il protokolü tarafından birlikte kesti. Projelerin toplam yatırım maliyetinin ise 123 milyon 327 bin lira olduğu açıklandı. Başbakan Erdoğan daha sonra Büyükşehir Belediyesi Kardan Adam Tesisleri’nde öğle yemeği yedi. Kış Turizm Merkezi’ni de inceleyen Erdoğan, vatandaşlarla sohbet etti.

TÖRENDEN NOTLAR

Başbakan Erdoğan, Erkilet Havaalanı’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Şerif Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından karşılandı.

Törene katılmak isteyen vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi. Otobüsler, saat 09.00’dan itibariyle her semtten vatandaşları tören alanına taşıdı. Törende ayrıca vatandaşlara ücretsiz sucuk-ekmek ikram edildi.

Erciyes Tekir Kapı'daki törende Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterileriyle vatandaşları mest etti. Kayakçıların meşaleli gösterisi de göz doldurdu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz