Erdoğan: "Kazada 36 hayatını kaybetti"

SAKARYA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tren kazasıyla ilgili olarak, "Maalesef talihsiz bir netice, ama bedeli tabi ağır oldu" dedi. Başbakan Erdoğan, kazada 36 kişinin öldüğünü, 79 kişinin yaralandığını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tren kazasında yaralananlardan Pamukova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıları ziyaret etti. Yaralıların durumu hakkında bilgi alan Başbakan Erdoğan, çıkışta yaptığı açıklamada, trende yolcu olup da olaydan sonra evlerine otobüslerle devam edenlerin olduğunu belirterek, "Kimlik tespit çalışmalarını savcılarımız sürdürüyor. Teknik konularda da bütün çalışmalara bu gece ve yarın devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

"Milletçe boyutu büyük olan bir kaza geçirdik. Üzüntümüz, kaybımız büyük" diyen Başbakan Erdoğan, ölenlerin yakınlarına sabır, yaralılara şifalar dilediğini dile getirdi.
Hızlı trenle ilgili tartışmaların sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, "Bunların değerlendirmelerini yapmaya kalkarsak hep zaafa düşeriz. Bakanlığımız bu işi anlamayan insanlarla çalışma yapmış değil. Bilim adamlarının düşüncelerine müracaat edilmiş. Dünyanın her yerinde bu tür kazalar oluyor. Bunların öncesinde de çok şey söyleniyor. Böyle bir şeyi arzu etmezdik. Kaldı ki böyle bir şey olsaydı test döneminde de olabilirdi. Bu arada böyle bir şey olmadı. Maalesef talihsiz bir netice. Ama bedeli tabi ağır oldu. Bundan dolayı da üzüntümüz çok" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, Sakarya Devlet ve SSK Hastaneleri'ne giderek, bu hastanede tedavi altına alınan yaralıların durumları hakkında da bilgi alacağını sözlerine ekledi.