Erdoğan kesin konuştu, sert uyardı

Erdoğan milletvekillerini dinledi, milletvekillerinin eleştirilerine tereddütlerine temennilerine kesin yanıtlar verdi.

ANKARA (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün partisinin grubunu genel merkezde topladı. Milletvekillerini dinledi, milletvekillerinin eleştirilerine tereddütlerine temennilerine kesin yanıtlar verdi. Erdoğan, “Seçim zamanında olacak, açılım hızla devam edecek, zemin oluştuğunda anayasa değişikliği de yapılacak” dedi ve Genel Kurul’un çalışması sırasında sık sık toplantı yeter sayısının istenmesine ise çok sert sözlerle milletvekillerini uyardı. Erdoğan, “Çalışmalar sırasında sık sık toplantı yeter sayısının istenmesinden ben utanıyorum” derken, milletvekilleri bu sözleri kendi üzerlerine aldılar.

Reklam
Reklam

Erdoğan, AKP Genel Merkez’de partisinin Meclis grubunu topladı. Yaklaşık 8.5 saat süren toplantıda anayasa değişikliği, demokratik açılım süreci, Meclis çalışmaları hakkında milletvekillerini dinledi.

Zaman zaman milletvekillerine yanıt verdi. Bazı konularda ise kesin mesajlar verdi.

-"SEÇİM ZAMANINDA O-LA-CAK"-

Edinilen bilgilere göre, Erdoğan, muhalefet partilerinin “erken seçim olacak” şeklindeki iddialarını değerlendirirken net bir şekilde, “Seçim zamanına o-la-cak” dediği öğrenildi.

Erdoğan, “Seçimin zamanında olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Belki biraz erken bir tarihe alınabilir ama bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zaten bura da ne kalmış seçime. Milletvekili arkadaşlarımdan bir kez daha rica ediyorum. Sadece seçim için değil, her zaman bölgenize gidin çalışın. Bunu sırp seçim çalışması olarak yapmayın” dediği kaydedildi.

-"ANAYASA DEĞİŞSİN AMA NASIL?"-

Kapalı grup toplantısında anayasa değişikliği ile ilgili görüşler de dile getirildi. Milletvekilleri anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu vurguladılar ve pek çok milletvekili Türkiye’nin demokratikleşme sürecinin önünü kapayan değişikliklerin yapılması gerektiğinin altı çizildi.

Reklam
Reklam

Bazı milletvekilleri ise, “Bu atmosferde bir anayasa değişikliği nasıl olacak?, Değişsin ama nasıl?” diye sordu. Erdoğan, bu konuda “zemini oluşursa yapılır” dedi ve bu konuda “olacak ya da olmayacak” şeklinde net bir tavır ortaya koymadığı belirtildi.

-BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ “TAŞ ATAN ÇOCUKLAR RAFTAN İNSİN”-

Bu arada, TBMM Adalet Komisyonu’nda bekletilen ve kamuoyunda “Taş atan Çocuklar” olarak bilinen Demokratik Açılım sürecinin en önemli yasaları arasında yer alan tasarının bekletilmesini eleştirdiler. Bu konuda Hükümetin kararlı olmasını dile getirirken, söz konusu yasanın bir an önce geçmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Bazı milletvekilleri ise, gözaltında bulunan ceza alan çocukların sayısının fazlalığına dikkat çekerek, dünyanın hiçbir yerinde çocuklara bu şekilde muamele edilmediğini söylediği kaydedildi.

-"TAŞ ATAN DEĞİL, SUÇA İTİLEN ÇOCUKLAR"-

Bu arada, bölge milletvekillerinin yanı sıra, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül, taş atan çocuklar ile ilgili tasarı hakkında söz aldı ve düşüncelerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Üskül, önce söz konusu tasarının kamuoyuna yansıyan isminin yanlış olduğunu vurguladı ve düzenlemenin çok acil Meclis gündemine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Tasarının sadece terör suçuna bulaşmış çocuklar için düzenlemesini eleştirdi ve Tasarının adının ‘taş atan çocuklar’ şeklinde anılmaması gerektiğini dile getirdi. Bu tasarının ‘Suça itilen çocuklar” şeklinde kamuoyuna anlatılması gerektiğini dile getiren Üskül, “Bu yasa, Çocuk Hakları Sözleşmesine” uygun hale getirilmesi gerektiğini söylediği belirtildi.

Tasarıda terör kelimesinin de sadece sokak gösterileri değil, mafyaya, zorla kapkaççılık gibi şeylere bulaştırılmış çocukları da kapması gerektiğini dile getirdiği ifade edildi.

Milletvekillerinin konuşmalarının ardından Erdoğan, söz konusu tasarının en kısa zamanda gündeme geleceğini bildirdiği kaydedildi.

-"BEN UTANIYORUM"-

Başbakan Erdoğan, TBMM Genel Kurul çalışmaları sırasında sık sık toplantı yeter sayısının istenmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirirken milletvekillerini bir kez daha uyardı. Milletvekillerine Genel Kurul çalışmaları sırasında sık sık toplantı yeter sayısı istenmesinden “Ben utanıyorum” diye Erdoğan’ın milletvekillerini bu konuda “Ben her defasında size Genel Kurul çalışmalarına katılın demekten artık utanıyorum” dediği ifade edildi. (ANKA)

Reklam
Reklam