Erdoğan kurmaylarıyla birarada

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kurmaylarıyla biraraya geldi. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli katılıyor.

Toplantıda, AK Parti'nin yurtdışı örgütlenmeleri ve CHP'nin Meclis'in olağanüstü toplanması önerisine karşı takınılacak tavır ele alınıyor. Başbakan Erdoğan, İran dönüşünde uçakta gazetecilerin sorusu üzerine, "CHP'nin bu talebine karşı değiliz. Destek vereceğiz ve meclisin toplanmasını sağlayacağız" demişti. Erdoğan, bu konuda parti kurmaylarıyla bir durum değerlendirmesi yapacak.

Reklam
Reklam

Erdoğan'a ayrıca, partinin yurtdışı örgütlenmeleri konusunda Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli de bir rapor sunacak. Dişli, AK Parti'nin AB'nin Aralık 2004 Zirvesi öncesinde Avrupa'da 'çatı dernek' kurma kararını içeren raporu Erdoğan'a iletecek. Ağırlıklı olarak Türkiye'nin AB üyeliği için lobi faaliyetinde bulunacak olan derneğin sonbaharda faaliyete geçmesi planlanıyor.

'Muhafazakar Demokratlar Derneği' adını alacak olan temsilcilik merkezi olarak Türklerin en fazla yaşadığı Almanya seçildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Şaban Dişli ve Akif Gülle, derneğin altyapı çalışmalarını hızlandırmak amacıyla geçtiğimiz haftalarda Almanya'ya gitmişti. Dişli, yaptıkları çalışmaları bir rapor haline getirmişlerdi. Parti tüzüğü doğrultusunda her başkentte dış temsilcilik açmayı veya dernek kurmayı düşünen AK Parti, Erdoğan'ın isteği doğrultusunda Türklerin en yoğun yaşadığı Almanya'da 'çatı' derneği kurmaya karar verdi. 'Muhafazakar Demokratlar Derneği' ismiyle kurulacak derneğin genel merkezi olarak 3 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya tercih edildi. Sözkonusu derneğin Almanya'nın Köln şehrinde kurulacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Dernek daha sonra Almanya'nın diğer şehirlerinde de örgütlenmeye gidecek. AK Parti, ilk dernek merkezi olarak Türkiye'nin AB üyeliğine itirazlarını en yüksek sesle dile getiren Almanya'yı tercih edecek. Türklerin en yoğun olarak yaşadığı Avrupa ülkesi olan Almanya'da kurulacak dernek aracılığıyla, Türkiye'nin AB üyeliği için lobi faaliyetinde bulunulacak. Yurtdışında yaşayan vatandaşların sorunlarını da dernek aracılığıyla çözmeyi planlayan AK Parti, yurtdışındaki Türklerin, bulundukları ülkedeki siyasal faaliyetlere daha etkin katılımını sağlayacak. Raporda, yurtdışı temsilcilerinin üniversite eğitimi görmüş ve devletle çalışan kişilerden seçileceği belirtilerek, 'toplumdaki herkese ulaşmanın' temel kriter olduğuna dikkat çekildi.