Erdoğan, Ludwigshafen'de incelemelerde bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Ludwigshafen kentinde yangında 9 Türk vatandaşının öldüğü binadaki incelemelerinin ardından, "Acımız büyük, milletçe acımız büyük ama görüştüğüm Alman dostlarım 'Bizim de acımız büyük' diyorlar" dedi. Binada yanıcı madde bulunmadı

Erdoğan, yangında 9 Türk vatandaşın öldüğü binada, Ludwigshafen Eyalet Başbakanı Kurt Beck ve Göçten Sorumlu Bakan Maria Böhmer ile incelemelerinin ardından çevrede toplanan Türk vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, 1960'lı yıllarda Almanya'nın Türk vatandaşlarını ülkeye davet ettiğini, şu anda Almanya'da 3 milyon Türk vatandaşının yaşadığını belirterek, "Bir barış medeniyetinin elçileri olarak aynı zamanda Almanya'dasınız. Bizim medeniyetimizde; barış, sevgi, kardeşlik var. Bu barış, sevgi, kardeşlik medeniyetinin 9 evladı, bu yangında ebediyete intikal etti. 9 vatandaşımıza ben öncelikle Allah'tan rahmet diliyorum. Acımız büyük, milletçe acımız büyük ama görüştüğüm Alman dostlarım 'Bizim de acımız büyük' diyorlar." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Binada yanıcı madde bulunmadı

Erdoğan, olay sırasında Alman polisinin ve itfaiyesinin elinden gelen gayreti gösterdiğini, bu gayret olmasa yaşanan acının daha da büyüyebileceğini vurgulayarak, "Bizim beklentimiz, arzumuz bütün incelemlerin, araştırmaların hassasiyetle soruşturulmasıdır. Bu soruşturmanın süratle tamamlanması, aydınlığa çıkması bizleri de sizleri de çok daha fazlasıyla rahatlatacaktır" şeklinde konuştu. Türk ve Alman medyasına da seslenen Erdoğan, "Son dönemlerde bazı şeyler bizleri üzmüyor değil. Gelin Türkiye'nin Almanya ile olan dostluğunu pekiştirme yardımcı olun. Aramızdaki barışı yok edecek unsurlara lütfen başlıklarınızda, köşe yazılarınızda yer vermeyin. Farklı dinlerin mensupları olabiliriz, farklı dilleri konuşabiliriz, farklı ırktan olabiliriz, farklı milletleri de oluşturabiliriz, ama unutmayalım ki hepimiz de insanız. Bu bizim ortak paydamız.

[**Binada yanıcı madde bulunmadı**](https://www.mynet.com/sehit-ailelerinin-idam-tepkisi-110100000007) ![](http://img.mynet.com/ha3/e/erdogan_almanya_200.jpg)Biz, istisnasız hepinizi seviyoruz. Çünkü bizim medeniyetimizde yaradılanı, yaradandan ötürü sevmek var. Bizim insana bakışımız bu. Onun için temenni ederim ki bu acı, bir barış sürecinin farklı başlangıcı olsun. Bir sevgi, dayanışma sürecinin ayrı bir başlangıcı olsun" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları ile bir süre görüştü, bilgi aldı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan daha sonra açılan taziye defterini imzaladı. Erdoğan, daha sonra yangında yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti. [**Binada yanıcı madde bulunmadı**](https://www.mynet.com/sehit-ailelerinin-idam-tepkisi-110100000007) ![](http://img.mynet.com/ha3/e/erdogan_almanya2_200.jpg)Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da 9 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan yangın faciasıyla ilgili olarak Alman hükümetini uyararak, "Solingen gibi bir kundaklama söz konusuyla bunların failleri yakalanıp, cezalandırılmalıdır" dedi. [**Binada yanıcı madde bulunmadı**](https://www.mynet.com/sehit-ailelerinin-idam-tepkisi-110100000007)