Erdoğan: Markası ne olursa olsun teröre zemin hazırlayanların peşindeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kaymakam ve valilere seslenirken, KCK operasyonlarını eleştirenlere cevap verdi. ‘Nasıl olur...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kaymakam ve valilere seslenirken, KCK operasyonlarını eleştirenlere cevap verdi. ‘Nasıl olur da KCK’yı tutuklarsanız. Bunlar belediye başkanı şudur budur.’ diyenler bulunduğunu dile getiren Erdoğan, “Teröre kim zemin hazırlıyorsa biz onların peşinde olacağız. Markası ne olursa olsun. Asla geri adım atmak yok.” dedi.
Başbakan Erdoğan, Türk İdareciler Derneği’nin yılın idarecileri ödül törenine katıldı. Törende Uludere Kaymakamı Nafiz Yavuz’a 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Erdoğan, ödül alan kaymakamlara ödüllerini takdim etti. KCK operasyonlarını eleştirenlere tepki gösteren Erdoğan, “Kimin ne yaptığını gayet iyi biliyoruz. İyi takip ediyoruz. Gerekirse inlerine kadar gideceğiz, gidiyoruz. Çünkü bu ülkenin huzurunu, refahını engellemeye, bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu konuda valilerimiz kaymakamlarımız güvenlik güçlerimiz şu ana kadar fedakarca birlik beraberlik içinde el ele dayanışma halinde mücadele sürdürüyor. Onun için kendilerini alkışlıyorum. İnanın ülkemizin aydınlık yarınları bugün atılan tohumların semeresi olacaktır. Uygulamaya konan senaryolar bu adımlarla engellenecektir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“AKİF’İN DEDİĞİ ÖMERLER SİZLERSİNİZ”
Terörle mücadelenin sadece askeri hamlelerle olmayacağını kaydeden Erdoğan, yoksulluğa, göçe, itilmişliğe, ötelenmişliğe çare üretmeden teröre çare bulunmayacağını aktardı. Bir kucaklaşma muhabbet tesis edilmedikçe milletin devlete olan güveni tesis edilmedikçe terörün minimize edilemeyeceğini ifade eden Erdoğan, vali, kaymakam ve belediye başkanlarına “Hiçbir zaman fakiri yoksulu kapınıza bekleyeceksiniz. Siz fakirin yoksulun kapısını çalacaksınız. Öyle çalacaksınız ki sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Onları incitmeden bunu yapacaksınız.” çağrısında bulundu.
Mehmet Akif’in ‘kenar-ı Dicle’de bir kurt kapsa koyunu, Gelir adl-i ilahi sorar Ömer’den onu’ dizelerini okuyan Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Akif’in dediği Ömerler sizlersiniz. Sizler uyanık olduğunuz sürece terör uyanık olamaz evelallah yok olmaya mahkumdur. Bataklık kurudukça terör örgütü bölgedeki sabotajlarına hız verdi. Bölgede taban bulabilmek için alt yapı eksikliğinin devam etmesi için her türlü provokasyona devam etti. Terör örgütünün bu ülkede kendisini istismar ettiği Kürt kökenli vatandaşımı sevmek onun derdiyle dertlenmek diye bir derdi yok. Bunlar istismar şebekesi. Yüksekova’ya havaalanı yapacaksınız bunlar yapılmaması için oradaki temel atmaya gelenleri tehdit edecekler. Hayallerinde Hakkari Yüksekova’da havaalanı olacak diye düşünmediler ki. Zira onların hayalleri bile buna ulaşamaz. Bu kadar gericidirler. Iğdır havaalanı yakında bitiyor. Bunlara 10 sene önce sorsan akıllarından bile geçirmezlerdi.”

Reklam
Reklam

“HEP KAYMAK TAKIMINA GİTME FAKİR FUKARAYI DA BUL”
Bölgede görev yapan idarecilere seslenen Erdoğan, “Al yanına hanımını evlere sürpriz ziyaretler yap. Ama hep kaymak takımına gitme, fakir fukarayı bul. Onun kaymakamı görmesi yeniden doğması olur. Haber vermeden elinde bir paket kapısını çal, git onu sevindir. Bunu fakir kardeşiniz yaptı semeresini aldı. Güzel oluyor hoş oluyor. İnanın zevk alacaksınız. Bunları yayalım genişletelim.” diye konuştu.
Vali, kaymamak ve belediye başkanlarının vatandaşa devletin şefkat elini uzatmasını isteyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Makam odalarına kapanan sabah 9 akşam 6 makam odalarından çıkmayan idareci istemiyoruz. Ona da iyi bakmıyoruz. Makam aracının arkasında korumasının ensesini seyreden idareci istemiyoruz. Çarşı pazar dolaşmayan vali kaymakam istemiyoruz. Makamlar size değil sizler makamlara anlam kazandıracaksınız. Siz milletle ne kadar iç içe el ele olursanız bu ülke o kadar hızlı değişir. Değişmeye devam edecektir. Ne devraldığınızın değil nasıl devrettiğinizin mesulüsünüz.”

Reklam
Reklam

“KAYMAKAMA SALDIRI BÖLGEDEKİ BAŞARIYI HAZMEDEMEYENLERİN İŞİ”
Uludere Kaymakamı Nafiz Yavuz’a yönelik saldırıyı da eleştiren Erdoğan, “Bir kaymakam arkadaşımız yaraları sarmak için gidiyor, o bölgenin insanı olarak o bölgenin dilini ruhunu yapısını bilen bir kişi olarak gidiyor. Ne var ki o başarıyı hazmedemeyen çekemeyen bölgenin çehresinin değişmesini istemeyenler tarafından insanlık dışı muameleye maruz kalıyor. Bunlara asla boyun eğmeyeceğiz. Allah’ın verdiği ömrü kimse geri alamaz. Eğer korkarsak geri adım atarsak kaybeden biz oluruz. Bundan sonra Türkiye kaybetmeyecek. Türkiye kazanacak.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz