Erdoğan-medya kavgası büyüyor

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Alışmışlar medya gücünü kullanarak başka şeylerin kavgasını vermeye, basın üzerinden menfaat devşirmeye...

Doğan Grubu ne dedi?

Devletin bir kurumu, yasal bir işlem yapıyor, hemen hükümete yüklenmeye başlıyorlar. Hükümete iftara atmak yerine hukuka uygun davranmayı öğrenseniz daha doğru olmaz mı?" dedi.

Erdoğan, partisinin Aksaray Hükümet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin fildişi kulelerde, milletten tamamen yalıtılmış sırça köşklerde değil, halkının, milletinin dizinin dibinde, gönül tahtında oturduğunu, kalbinde yer aldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Doğan Grubu ne dedi?Halkın içinde halkla beraber olduklarını, hizipçilik, ayrımcılık yapmadıklarını, imtiyaz değil adalet ürettiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:
"Çünkü onların millete bakacak yüzü yok. Onların milletle yüzleşmeye takati yok, mecali yok. Türkiye'yi sadece televizyon ekranlarından, sadece yandaş gazetelerin sayfalarından izlerler. Onlar halkımızla Babıali'nin diliyle, İkitelli'deki yandaş medyalarının diliyle konuşurlar. Bizim farkımız burada."

"Beyefendiler hala halkın içine inebilmiş değiller. Çünkü bunlar muhalefet etmeyi de artık taşeron medyaya verdiler" diyen Erdoğan, "Kapalı salonlardan çıkamadılar, yandaş meydanın çırpınışlarını görüyorsunuz değil mi? Haftalardır, aylardır partimize attıkları çamur, iftira kalmadı. Böyle bir basın özgürlüğü olmaz, böyle bir basın ahlakı olmaz. Basın özgürlüğünden dem vurup, patronunun sesi olan, menfaatlerini kollamayı özgürlük mücadelesi sananların durumu da ibret vericidir. Medya gücünü kullanarak, haksızlığa, hukuksuzluğa, menfaat devşirmeye kalkışamazsınız. Bizim iktidarımızda bu olamaz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Doğan Grubu ne dedi?

Erdoğan, ana muhalefet lideri Deniz Baykal'ın da "Bu olay bir rejim sorunudur" dediğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçime 37 gün kalmış, hala tek bir proje yok, tek bir plan yok, sadece iftira kampanyası var, işi gücü iftira. Şimdi çıkmış bakıyorsunuz, kendi içlerinde birbirlerine girdiler, daha da çok gireceksiniz."

Doğan Grubu ne dedi?

Bugün medyada AK Parti'yle ilgili yine bir başlık atıldığını anımsatan Erdoğan, "Diyor ki 'AK Partili şuranın belediye başkanı ile ilçe başkanı şunu şunu yapmış'. Biz bu olumsuz duyumları aldığımızda daha hakkında dava açılmamış olduğu halde partimizden ihraç ettik, ilçe başkanını da belediye başkanını da bunun yanında bazılarını da. buna benzer bugüne kadar 20'yi aşkın belediye başkanı ve meclis üyesini partimizden ihraç ettik. Ama beyefendiler, acaba şu ana kadar kaç kişiyi ihraç ettiniz? Biz bu noktada elimize, masamıza belge geldiği anda partimizden ilişiğini keseriz" dedi. AA