Erdoğan, milletvekillerini eleştirdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinin üzerlerine düşen görevleri yapmadığını söyledi.

AK Parti TBMM Grup toplantısı, Başbakan Erdoğan'ın açış konuşmasının ardından basına kapalı olarak sürdü. AB çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle teşkilatlara gereği gibi eğilemediklerini dile getiren Erdoğan, 1 Ocak 2005'ten itibaren hem teşkilatlara "muhafazakar demokrasi" eğitimi vereceklerini hem de sandık görevlilerinin eğitimine başlayacaklarını bildirdi.

Gaziantep Miletvekili Nurettin Aktaş, toplantıda pamuk fiyatları konusunda konuşmak için söz istedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan'ın, Aktaş'ın söz isteğini, "milletvekili olarak üzerinize düşen görevleri yapmıyorsunuz. Seçim bölgelerinize, iftar yemeklerine gitmiyorsunuz. Ondan sonra burada söz istiyorsunuz" diyerek geri çevirdiği öğrenildi.

Bunun üzerine Aktaş, "iftar yemeğine kiminle gideceğime siz mi karar vereceksiniz?" diyerek tepkisini dile getirdi ve gruptan ayrıldı. Daha sonra bazı milletvekileri de salondan çıktı.

Erdoğan'ın milletvekillerine, "en az 15 günde bir illerinize gidip orada çalışmalar yapacaksınız. Halkla içiçe olacaksınız. Halkın sorunlarıyla birebir ilgileneceksiniz. Bu işi gerekirse aynı ilin milletvekileri nöbetleşe yapabilir" dediği bildirildi.

Karaman Miletvekili Mevlüt Akgün'ün "tarımsal sulamada elektrik maliyetinin düşürülmesi" isteğine karşılık da Erdoğan, fiyatları gereği kadar düşürdüklerini, daha fazlasını yapamayacaklarını kaydederek, "hayali şeyler istememeliyiz, gerçekçi, uygulanabilir şeyler isteyelim" diye konuştu.