Erdoğan Obama görüşmesi Beyaz Saray’da yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Washington'da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştü. Erdoğan Obama görüşmesinin bu akşam Beyaz Saray’da yapılacağı belirtildi

Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile, kaldığı otelde görüştü.

Görüşmenin başlangıcında Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın samimi şekilde kucaklaşması objektiflere yansıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşmesine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç katıldı.

Reklam
Reklam

Görüşmeye ABD tarafından ise, Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa İşleri Kıdemli Direktörü Charles Kupchan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken, Ulusal Güvenlik Danışmanı Colin Kahl, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Viktoria Nuland ve Başkan Obama'nın Irak Şam İslam Devleti ile (IŞİD) Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington'daki ikili temasları çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama ile de görüşecek. Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan-Obama görüşmesinin ABD Başkanının bu akşam Beyaz Saray'da devlet ve hükümet başkanları onuruna vereceği yemeğin akabinde gerçekleşeceğini belirtti.