"Erdoğan-Obama görüşmesinde gerilim yoktu"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Erdoğan-Obama görüşmesinde gerilim yoktu" dedi.

İSTANBUL (İHA) - Ataköy'deki Sheraton Otel'de katıldığı bir program sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu, söylenenlerin aksine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Obama görüşmesinde gerilim yaşanmadığını söyledi. Davutoğlu, "Erdoğan-Obama görüşmesinde gerilim yoktu" dedi.

Bir soru üzerine İran'ın nükleer programına da değinen Ahmet Davutoğlu, "Biz görevimizi yaptık. İran'ın da dostane tutumuyla birlikte gelecek için çocuklarımıza barış dolu bir ortam hazırlayabildiğimize inanıyorum. Takibimiz tabii ki devam ediyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Davutoğlu'na son olarak, İHH'nın Filistin'e gönderdiği insani yardımlar ve İsrail'in bu konudaki tutumu soruldu. İHH'nın, insani hakları savunan bir örgüt olduğunun altını çizen Davutoğlu, "O bölgedeki kardeşlerimize yardım için yola çıktı. Bizim onlara yardım etmemiz tabii ki doğal. Çünkü onlarla tarihten beri bir bütünlüğümüz var. Aynı toprakları paylaşmış, aynı suyu içmişiz. İsrail'e karşı bizim nota verme gibi bir durumumuz yok. Yazışmalarımız da devam ediyor" ifadelerini kullandı.