Erdoğan "Olimpiyatlardaki neticeyi düşünmeliyiz"

İstanbul - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Olimpiyatlarda bizlere yakışmayan bir neticenin çıkması, böyle külahımızı önümüze koyup düşünmemizi gerektiriyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilen Kartal Hasan Doğan Spor Kompleksi ile 120 köye 120 parkın toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "değerli kardeşim" dediği Hasan Doğan'ın adının böyle çok amaçlı bir tesise verilmesinin kadirşinaslık örneği olduğunu ifade ederek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Bu tesisle birlikte Hasan Doğan'ın kurumsallaşma ve tesisleşme noktasında attığı önemli adımlardan birinin gerçekleştiğini anlatan Erdoğan, Doğan'a rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diledi.

Başbakan Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı spor tesisi sayısının 420 olduğunu, bunun sporda kurumsallaşmaya verdikleri değerin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Konuşmasında Pekin Olimpiyat Oyunları'na da değinen Erdoğan, şunları kaydetti: "Olimpiyatlarda bizlere yakışmayan bir neticenin çıkması, böyle külahımızı önümüze koyup düşünmemizi gerektiriyor, nasıl tedbir alacağız diye... Türkiye ismini nasıl Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 3'üncülükle dünyaya duyurduysa, aynı şekilde olimpiyatlarda da topladığı madalyalarla ismini dünyaya duyursun. 70 milyonluk Türkiye ve madalyaları toplayamayan bir anlayış... Burada başta kendimi de sorumlu tutuyorum. Oturup bunun değerlendirmesini yapacağız. Bundan sonraki olimpiyatlara hazırlanacağız."

Başbakan Erdoğan, önümüzdeki dönemde Dünya Kupası'nın yapılacağını belirterek, Milli Takım'ın şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanmasını ve başarılı bir sonuç almasını temenni ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Çocukların spora yönlendirilmesinin önemine de işaret eden Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün spor ahlakına ilişkin anlayışının okullarda verilebileceğini kaydetti. ABD'nin spor anlayışını etüt ettiğini dile getiren Erdoğan, bu ülkede sporun üniversitelerde ciddi manada yaygınlaştırılmış olduğunu gördüğünü ifade etti.

Başbakan Erdoğan, bu alanda ciddi yatırım yapılması gerektiğini ifade ederek, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi spor kulüplerinin bu alana verecekleri heyecanın diğer kulüpleri de teşvik edeceğini vurguladı. Erdoğan, "Biz hükümet olarak elimizden gelen desteği vereceğiz ve kulüplerimizle bu işi yeni baştan konuşacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, bugün Futbol Federasyonu başkanlığına neredeyse oy birliğiyle Mahmut Özgener'in seçildiğini ve yönetimin aynı kaldığını belirterek, "İnşallah aynı anlayışla yani müesseseleşme, kurumsallaşma ve tesisleşme anlayışı tüm Türkiye'de yaygınlaştırılır ve atılan adımlar sonuçlandırılır" dedi.