Erdoğan, partide revizyon yapacak

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabineden önce partide revizyon yapacak. Erdoğan'ın bu hafta partinin en üst karar organı olan Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) sınırlı oranda değişikliğe gidebileceği belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nin ardından partiye çeki-düzen verecek. Kabine revizyonunun konuşulduğu bir dönemde önce parti yönetimini gözden geçirecek olan Başbakan Erdoğan, 17 üyeli Merkez Yürütme Kurulu'nda revizyon yapmayı planlıyor. Değişikliğin 2-3 üyeyle sınırlı tutulacağı öğrenildi. AK Parti yönetimindeki değişikliğin, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) cuma günkü toplantısında da gündeme gelmesi bekleniyor. Erdoğan 50 kişilik MKYK üyeleri arasından seçimini yapacak. Değişikliğin bugün toplanacak olan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında da ele alınabileceği belirtildi. Başbakan Erdoğan, hem yeni isimlere görev vermek hem de yönetime canlılık kazandırmak amacıyla böyle bir değişikliğe gidecek. Erdoğan'ın parti yönetimindeki revizyonun ardından yine sınırlı sayıda kabinede de değişiklik yapabileceği belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Erdoğan'ın başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu'nda Dengir Mir Mehmet Fırat, Hayati Yazıcı, Şaban Dişli, Necati Çetinkaya, Halil Ürün, Murat Mercan, Bülent Gedikli, Nazım Ekren, Reha Denemeç ve Akif Gülle genel başkan yardımcısı, İdris Naim Şahin ise genel sekreter olarak görev yapıyor. MYK toplantılarına oy hakkı bulunmayan Grup Başkan Vekilleri Salih Kapusuz, Faruk Çelik, Eyüp Fatsa, Sadullah Ergin ve İrfan Gündüz de katılıyor.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, 17 Aralık'taki AB Zirvesi'nin ardından ilk toplantısını cuma günü gerçekleştirecek. Toplantıda Başbakan Erdoğan, zirve sonuçlarına ve önümüzdeki dönemdeki yol haritasına ilişkin kurul üyelerine bilgi verecek. Toplantıda Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün de bir sunuş yapması bekleniyor. Başbakan Erdoğan'ın toplantıda ayrıca, MYK'da yapacağı değişikliği ve görevine son verilecek üyelerin yerine geçecek isimleri de açıklayacağı bildirildi. AK Parti tüzüğünde yapılan değişiklikle MYK üyelerini atama yetkisi tek elde toplanarak Genel Başkan Erdoğan'a verilmişti. Erdoğan, 50 kişilik MKYK üyeleri arasından seçimini yapacak.

Reklam
Reklam