Erdoğan: PKK sona yaklaştı

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünün toplumdan ve dünyadan tecrit olmanın, tabansız kalmanın şuursuzluğunu yaşadığını belirterek, "Uluslararası uyuşturucu mafyasının maşası olarak onlarla adeta bir sarmal halinde içiçe geçen bir cinayet şebekesi, açık söylüyorum sonun başına, başlangıcına yaklaşmıştır" dedi. Erdoğan, terör örgütü PKK için 'siyasi örgütlenme' ifadesi kullanan DTP'ye de rest çekerek, "Terör örgütü için bir siyasi örgütlenmedir diyen zihniyet, anlayış o zaman acaba bu çatı altında ne iş görüyor? Mademki bir siyasi örgütlenmeydi, size ne gerek var. Niçin kalkıp da hala tavrınızı koyamıyorsunuz? Siz korktukça, siz kaçtıkça bilesiniz ki korkunun ecele faydası yoktur. Bir gün sizi bu yakalayacak" tepkisini gösterdi.

Reklam
Reklam

AK Parti TBMM Grubu, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, son olarak Diyarbakır'da 6 kişinin hayatını kaybetmesine, 67 kişinin yaralanmasına yol açan patlamayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"TERÖRE VERİLECEK EN GÜZEL CEVAP BİRLİK BERABERLİĞİMİZ" Terör örgütünün Türkiye'nin gün ışığına çıkmasından, açık ve şeffaf bir demokrasiye ulaşmasından tedirgin olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Onların kirli ve karanlık eşkalleri Türkiye günışığına kavuştukça daha çok belirginleşiyor. Demokrasi, hukuk ve adaletin güçlenmesi Ankara'nın bütün kurumlarıyla birlikte kalbini Anadolu'ya vermesi, vatandaşlarımızın devletiyle bütünleşmesi teröristlerin tabanını kurutuyor" diye konuştu. Diyarbakır'da meydana gelen bombalı cinayetin, terör örgütünün çocuk
masumiyetine bile tahammülü olmadığını bir kez daha en açık biçimde gösterdiğini kaydeden Erdoğan, duygusal konuşmasında şunları söyledi:
"Ortaya çıkan fotoğraf herhalde insaf sahibi, yüreğinde insanlıktan zerre kadar merhamet olan herkesin içini yakmıştır. Bu ülkenin umudu, geleceği, yarını olacak gencecik çocuklarımız dershanelerin önünde kitaplarıyla, rüyalarıyla birlikte alçakça tezgahlanan cinayete kurban gitmişlerdir. Çocuklarımız nur içinde yatsınlar. Hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Babalarına, annelerine, kardeşlerine metanet ve sabır diliyorum, milletimizin başı sağolsun diyorum."

Reklam
Reklam

Cumartesi günü bakan ve milletvekilleriyle birlikte Diyarbakır'a giderek, halkla kucaklaştıklarını ifade eden Erdoğan, teröre verilecek en güzel cevabın birlik ve beraberliği kurmak, kardeşlik duygusuyla herkesin birbirine daha fazla kenetlenmesi olacağını söyledi. Diyarbakır ve bölge halkının terör ortamının olumsuzluklarından çok çektiğine işaret eden Başbakan Erdoğan, bu konuda büyük bedeller ödendiğini dile getirdi.

"Son dönemdeki gelişmelerle geleceğe dair umutları artan Diyarbakırlı kardeşlerimiz huzur ortamının devam etmesini, bu tür terör eylemleriyle huzurlarının bozulmamasını arzuluyor" diyen Başbakan Erdoğan'ın patlamada hayatını kaybeden öğrencilerden söz ederken zaman zaman konuşmakta zorlandığı gözlendi.

Erdoğan, şöyle konuştu:
"Anne ve babalarıyla hafta sonu görüştüğüm şehit çocuklarımız Rıdvan Süer, Eren Şahin, Melek İpek ve Ferhat Mutlu yüreğimizi gerçekten dağladı. Son olarak maalesef yoğun bakımdaki öğrenci kardeşimiz Engin Taşkaya da hayatını kaybetti. Ona da Allah'tan rahmet diliyorum. Biliyorum ki 70 milyonluk milletimiz de bu derin acıyı yüreğinde hissetti, hissediyor. Eren Şahin'in ailesi Diyarbakırlıydı. Rıdvan Süer Ankaralı bir ailenin evladıydı. Liceli bir ailenin evladı olan Ferhat Mutlu'nun ağabeyi asker olarak şehit edilmiştir. Melek İpek, annesinin, babasının olduğu kadar bizim de ipek ve melek ruhlu bir evladımızdı. O bedenler, o temiz ve masum ruhlar aramızdan ayrıldı. Peki o caniler, bu cinayeti işleyenler, azmettirenler, cinayet emrini verenler neredeydi? Hangi ideale hizmet ettiler? Hangi ideallerini gerçekleştirdiler. Karanlık maskeleri indirildiğinde ne söyleyebildiler?"

Reklam
Reklam

Konuşmasında DTP'nin terör örgütü PKK için 'siyasi örgütlenme' ifadesi kullanmasına sert çıkan Başbakan Erdoğan, "Terör örgütü için bir siyasi örgütlenmedir diyen zihniyet, anlayış o zaman acaba bu çatı altında ne iş görüyor? Mademki bir siyasi örgütlenmeydi, size ne gerek var. Niçin kalkıp da hala tavrınızı koyamıyorsunuz? Siz korktukça, siz kaçtıkça bilesiniz ki korkunun ecele faydası yoktur. Bir gün sizi bu yakalayacak" tepkisini gösterdi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ SONUN BAŞLANGICINA YAKLAŞTI" Başbakan Erdoğan, terörün bir akıl kilitlenmesi olduğunu belirterek, bu kilidin er geç kırılacağını vurguladı. Terörün toplumdan tecrit olacağını ifade eden Erdoğan, terör örgütünün sonun başlangıcına geldiğini kaydetti. Terör örgütünün uluslararası uyuşturucu mafyasının maşası haline geldiğini ifade eden Erdoğan, "Esasen bugün yaşanan da toplumdan ve dünyadan tecrit olmanın, tabansız kalmanın şuursuzluğudur. Çocuk masumiyetine kastedecek kadar insanlığa düşman olmak hangi düşünceyle izah edilebilir.

Toplumu tedirgin ederek, korku ve kaygı salarak, kaos ortamı oluşturarak, akılla bulunacak çözümleri akıl dışı bırakmak isteyenler muratlarına eremeyecektir. Bizler bu tuzakları biliyoruz. Bölge insanı bu tür tuzaklarla çok imtihan oldu. Uluslararası uyuşturucu mafyasının maşası olarak onlarla adeta bir sarmal halinde içiçe geçen bir cinayet şebekesi açık söylüyorum sonun başına, başlangıcına yaklaşmıştır. Bu ülkeye huzuru, adaleti, kalkınmayı, refahı çok görenler bu ülkenin hukukunu korumak için dikkatimizi dağıtmaya muvaffak olamayacaklardır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Erdoğan, patlamada şehit olan öğrencilerin isimlerinin birçok ildeki okullarda yaşatılacağını da açıklayarak, "Bu okullarda yetişen nesiller bu demokrasi çarkı ve hukuk içinde şehit olmuş ağabeylerini görerek geleceğe hazırlanmaları çok farklı olacak" dedi.