Erdoğan: Ramazan’ı Kana Bulayan Zalimleri Bu Millet Unutmayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı medya organlarının terör örgütü konusundaki yayınlarını sert bir dille eleştirdi....

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı medya organlarının terör örgütü konusundaki yayınlarını sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, “Ramazan ayındaki terör olaylarını kınayarak, “Sen PKK terör örgütünden yana mısın? Yoksa bu milletten yana mısın? Birçok senaryolara da karnımız toktur. 2012 Ramazan ayını kana bulayan bu zalimleri insanlık hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacak.” dedi.

Kadıköy-Kartal metrosunun açılışında konuşan Erdoğan, Suriye’deki gelişmelere değindi. Erdoğan, “Başta Suriyeli kardeşlerimiz, orada ebediyete intikal eden kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Bir zalim rejimin yıkılması mücadelesini veren kardeşlerime Rabbimin yardımını diliyorum. Her ne kadar ülkemizin içinde oraya destek noktasında gayret içerisinde olan siyasiler varsa da onlara rağmen orada da Hakk hakim olacaktır. Zulm ile abad olunmaz. Er veya geçe Hakk hakim olur.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Arakan’a ilk resmi ziyaretin Türkiye tarafından yapıldığını söyleyen Erdoğan, “Birileri ‘Dışişleri Bakanı’nın orada ne işi var? dediler. Eşim kızım hep birlikte gittiler. Orada fotoğraflar çektiler. O tabloları eğer insana saygısı olanlar varsa oraya bu milletin niye gitmesi gerektiğini çok daha iyi anlar. Bu millet ta Hint yarımadasındaki zulme buradan donanma kaldıran bir millettir. Böyle bir ecdadın varisleriyiz. Onun için bu tür zulümleri tribünden izlemek üzere bu görevlerde değiliz.” ifadelerini kullandı.

Suriye ve Türkiye’deki terör olaylarına değinen Erdoğan, konuşmasını söyle sürdürdü: “Gerek Türkiye’deki eli kanlı teröristler, gerek Suriye’deki zalimler –ki şu anda bizdeki göçmenlerin sayısı 65 bine ulaştı- Bir o kadar Lübnan’da var. 150 bini aşkın Ürdün’de var. Türkiye olarak elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Ramazan’ın ruhuna tamamen ters bir şekilde her türlü kutsalı çiğneyerek Ramazan ayında da kan akıtan açık net söylüyorum; televizyon kanallarına onların avukatlarını, onların meddahlarını çıkartan medyaya karşı tavrım vardır ve bundan sonra da olacaktır. Herkes net olacak. Kimden yana olduğunu söyleyecek. Sen PKK terör örgütünden yana mısın? Yoksa bu milletten yana mısın? Birçok senaryolara da karnımız toktur. 2012 Ramazan ayını kana bulayan bu zalimleri insanlık hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacak.”

Reklam
Reklam

Erdoğan ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan, metronun Ramazan Bayramı’nda 4 gün ücretsiz yapmasını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz