Erdoğan: "Rotayı korumalıyız"

Bursa (AA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, basit siyasi hesaplarla gündemi işgal etmenin, toplumu germenin kimseye yararı olmayacağını söyleyerek, eleştirilerde yapıcı olunmasını istedi.

Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Hızlı Feribot İskelesi'nin açılış töreninde,Türkiye'nin rotasını korumakta en az kendileri kadar hassas olunması gerektiğini, cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı dönemdeki hassasiyetlerinin de bu olduğunu kaydederek, "Şu anda, adayımızı veyahut da bu noktadaki hassasiyetimizi korumamızın anlamı da budur" dedi.

Reklam
Reklam

Erdoğan, piyasaların spekülatif ifadelerden etkilenmemesinin nedeninin ekonomideki zeminin sağlamlığından kaynaklandığını kaydetti.

Erdoğan, Malatya'da işlenen hain cinayeti 72 milyon kişi tek bir bütün olarak nefretle kınadıklarını söyleyerek, "Provokasyonlara gelmeyeceğiz, tuzaklara düşmeyeceğiz, dimdik durarak, yere sağlam basarak, birlik ve beraberliğimizi koruyarak ilerlemeye devam etmek dışında bir seçeneğimiz yoktur" dedi.

Gencecik insanların nasıl olup da böyle kanlı, böyle vahşi planlara alet olabildiklerini araştırmanın kendilerinin görevi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu gençlerin ideallerle dolu olması gereken zihinlerinin nasıl olup da bu kadar karartıldığını iyi düşünmemiz lazımdır. Kanunları hiçe sayan bir kahramanlık kültürüyle bizim işimiz olamaz. Başkalarının yaşamına kasteden bir zihniyetle bizim işimiz olamaz. Bunları kim yapıyorsa bu ülkeye ihanet ediyor.Bunların maşaları da iyi bilsinler ki Türkiye'nin kurulmuş olan bu tuzaklara karşı, bu tezgahlara karşı duruşu kesindir, tavrı serttir" dedi.

Reklam
Reklam

Türk insanının gözünü gelecekten ayırmaması ve pusulasını şaşırmaması gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bugün içinde bulunulan imtihan bu imtihandır" dedi.