Erdoğan: ''Şer kapılarını kapatmalıyız''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şer kapılarını kapatmalı ve yeni hayır kapıları açmalıyız"dedi.

TBMM tarafından 47 kişi ve kuruluşa verilen Üstün Hizmet Ödül töreninde konuşan Erdoğan, Türkiye'nin itibarına, kalkınmasına, gelişmesine, büyümesine çok
önemli katkı sağlamış olan seçkin insanlara takdir ve şükran sunmak için toplandıklarını belirtti. Erdoğan, Türk milletinin baştacı ettiği şahsiyetlerin Meclis çatısı altında buluşmasının, kendilerine onur verdiğini vurguladı.

"Toplumsal hayata yaptıkları katkılardan dolayı, ben de kendilerine milletim adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" diyen Erdoğan, yaptığı hizmetler karşılığında ödüle layık görülen, ancak geçen ay hayata gözlerini yuman hayırsever İşadamı Kadir Has'ı rahmet, minnet ve şükranla andığını ifade etti. Erdoğan, "Kendileri, milletin yetiştirdiği en hayırsever vatandaşlarından biri olarak aramızdan ayrıldı. Ama kurduğu üniversiteden, verdiği burslardan, yaptığı hizmetlerden istifade edenler, onu aziz hatırasını daima yaşatacaklardır" dedi.

Reklam
Reklam

Bu kişilerin sadece ülke kalkınmasına katkıda bulunmakla kalmadığını, aynı zamanda genç kuşaklar için ideal örnek teşkil ettiğini, gelecek nesillere de ilham kaynağı olduğunu anlatan Erdoğan, "Bu büyük ödüle hak kazanan vakıflarımızın, dünyanın en ücra yerlerine kadar Türk insanının merhamet ve şefkat elini uzatmaları, çok özel bir teşekkürü de hak ediyor. Sadece kendi ülkesinde değil, dünyanın uzak diyarlarında nerede bir yoksul, nerede bir muhtaç varsa, oraya uzanmış olmalarını, burada onurla ifade etmek istiyorum"dedi.

"Doğru adımları attıkça"

"Ülke ve millet olarak taze baharların arefesinde, aydınlık yarınlara uzanan yolun başındayız" diyen Erdoğan, bu yolu adım adım katederek, geleceğin güçlü, mutlu, müreffeh Türkiyesine ulaşacaklarını söyledi. Bu yolculukta dikkat edilmesi gereken en önemli hususun, yapıcı olmak, katma değer üretmek olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kavgalarla, çatışmalarla, polemiklerle uğraşmaya bir kenara bırakmalı, yeni fikirler yeni projeler üretmeli, milletimizin ihtiyaçlarını, taleplerini karşılamalı ve dayanışma içinde olmalıyız. Şer kapılarını kapatmalı ve yeni hayır kapıları açmalıyız. Bu hayır kapılarını açmaya yarayan üstün bilgiye, medeniyet birikimine ve hepsinden önemlisi, burada görüldüğü gibi hayırlar yaratan öncü kadrolara, kıymetli insanlara, yüksek ruhlara sahibiz."

Reklam
Reklam

TBMM Üstün Hizmet Ödüllerine layık bulunan kuruluşlar şunlar:

"Aydın Doğan Vakfı, Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Elginkan Vakfı, Hüsnü Özyeğin Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Köy Çocukları Eğitim Derneği, Malatya Eğitim Vakfı, Mehmet Muzaffer Akpınar Vakfı, Türk İşkadınları Derneği, Türkiye Kızılay Derneği, Vehbi Koç Vakfı ve Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı. Kişisel olarak ödüle layık görülenler ise şunlar: Yüksek Mimar Turgut Cansever, Adanalı işadamları Nuri Çomu ve Nazım Turgut, Afyonkarahisarlı işadamı Yılmaz Oruç, Ağrılı işadamı İbrahim Çeçen, Aksaraylı işadamı Tuncer Güney, Ankaralı işadamları Berat Cömertoğlu ve Özkent Akbilek, Ardahanlı işadamı Nurettin Çarmıklı, Bayburtlu işadamı Mustafa Köseoğlu, Burdurlu işadamı Adem Tolunay, Çorumlu işadamı Haydar Ali Öztaş, Denizlili işadamı Osman Nuri Yılmaz, Edirneli işadamı Yusuf Çapraz, Erzincanlı işadamı Mehmet Torun, Gaziantepli işadamı Adnan İnanıcı, Hataylı işadamı Fuat Tosyalı, Iğdırlı işadamı Yusuf Aydeniz, İstanbullu işadamı Sadık Eratik ile hayırsever Oya Kayacık, İzmirli işadamları Cihat Kora ve Reha Necla Midilli, Karabüklü işadamı Uğur Yücel, Karslı işadamı İsmail Aytemiz, Kayserili işadamı Kadir Has, Kocaelili işadamı Gazanfer Bilge, Konyalı işadamı Zeki Altındağ, Manisalı işadamı Halil Yurtseven, Nevşehirli işadamı Hacı Halil Türkan, Niğdeli işadamı Mazhar Gürgen Bayatlı, Siirtli işadamı Ethem Sancak, Sivaslı işadamı Mustafa Aydoğdu, Uşaklı işadamı Halil Kaya Gedik, Zonguldaklı işadamları Mehmet Çanakçı, Mithat Çanakçı ve Hüseyin İbrahim İzmirli".

Reklam
Reklam