Erdoğan sert çıktı: Gerekirse dava açacağız

Hükümetle Türk Silahlı Kuvvetleri mahkemelik mi oluyor? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, irtica planı haberiyle ilgili olarak araştırma yaptıklarını belirterek, "Gerekirse dava açacağız" dedi.

Erdoğan, Şanlıurfa Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin il kongresinde konuştu.

AK Parti'nin son 4 seçimde Türkiye'nin partisi olduğunu açık ve net olarak ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, 7 Haziranda 30 mahalli birimde yapılan seçimlerde AK Parti'nin yüzde 43 ile rakiplerine büyük bir fark attığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 29 Mart seçimleri sonrasında hükümetin yarısının değiştiğini açıkladığını hatırlattı.

Bu arada, salondakilerin, "Baykal istifa" şeklinde slogan atmaları üzerine Başbakan Erdoğan, "Yok, yok, yok... Aman, aman, aman... Öyle muhalefete can kurban, dursun, dursun" dedi.

"Onlar Türkiye'nin etrafında düşman ürettiler. Biz geldik dostlar ürettik" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Şimdi kalkmış Türkiye'nin itibarından bahsediyorlar. Siz önce Türkiye'ye kaybettirdiğiniz zamanın hesabını verin. Döneminizdeki yolsuzlukların hesabını verin. 21 tane bankayı fona devrettiniz ey MHP, ey DSP, ey ANAP... Bu kapatılan, fona devredilen bankaların, bu millete maliyeti ne idi?. 40 milyar dolar... Ne yaptınız? Mecaliniz kalırsa ondan sonra gelin, sizinle bu mevzuları konuşalım. Bizim yolumuz demokrasi yoludur. Hukuk yoludur, bizim yolumuz Anayasamızda açıkça ifade edilen demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti yoludur. Bizim tek bir gündem maddemiz vardır, o da bu ülkenin 4 bir yanına adaleti yaymak ve bu ülkenin her karış toprağını adaletle yönetmek ve kalkındırmaktır.

Reklam
Reklam

İşte son günlerde, gazetelerin yaptığı haberleri görüyorsunuz. AK Parti üzerinde oynanması düşünülen oyunları görüyorsunuz. Şu anda bizler de bunları araştırıyoruz. Gerekirse biz de ilgililerle onlara yönelik olarak davaları açacağız. Bunlardan geri duramayız. Demokratik bir ortamda AK Parti'ye karşı yapılan bu gayri hukuki sürece seyirci kalamayız. Gereken ne ise bunların hepsi yapılacaktır."