Erdoğan: Sıkıntıların Sebebi Ayrımcılıktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın suikast girişimi sonrası söylediği sözleri tekrarlayarak vatandaşları...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın suikast girişimi sonrası söylediği sözleri tekrarlayarak vatandaşları teröre karşı dik durmaya çağırdı. Erdoğan, "Bugün yaşanan sıkıntıların sebebi, geçmişte yapılan ayrımcılıktır." dedi.

Başbakan Erdoğan, Ümraniye Belediyes i’nin yeni binasının açılış törenine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, ayrımcılık yapmadıklarını belirterek 81 ile defalarca gittiğini kaydetti. Bugün yaşanan sıkıntıların nedeninin geçmişte yapılan ayrımcılık olduğunu belirten Erdoğan, “Kürt, Boşnak, Çerkes, Laz dediler. Oy aldıkları yere hizmet yaptılar, almadıkları yere yapmadılar. Millete ayrımcılık yaptılar küstürdüler. Bu milletin evlatlarını devlete küstürdüler.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Doğuya önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Erdoğan, yatırımların terör örgütü tarafından engellendiğini söyledi. Teröristlere prim vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, “Dik duracağız. Halkımız bu noktada dik durursa bu işi halledeceğiz." diye konuştu. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın suikast girişimi sonrası söylediği sözü hatırlatan Erdoğan, "Allah'ın verdiği canı onun müsaadesi dışında kimse alamaz.” ifadelerini kullandı.

Siirt ziyareti sırasında bir vatandaş ile aralarındaki buluşmayı anlatan Erdoğan, “Benimle görüşmek istemiş, buluştuk. Kırşehirli. Yurt dışında yaşamış, orada para biriktirmiş. Emekli olup Türkiye’ye gelmiş. Hayır işleri yapmak istiyormuş. Siirt’te bizi buldu. Orada bir öğrenci yurdu da yapmış. Kendisi de bizzat çalışmış. Yine Siirt’te ‘bana bir yer verin de Kur’an kursu açayım’ diyor. ‘Ben yapacağım, sadece arsa verin’ diyor. İşte Türkiye bu, işte kardeşlik bu. Bu anlayışı yaşatmamız, yaygınlaştırmamız lazım. Nasılki Trabzonlu Muhammet kardeşim de bisiklet almak için biriktirdiği 61 lirasını Van depremine yardım için gönderdiyse, nasılki Siirt’te yaşlı amcamız hayır yapmak istiyorsa bunun gibi her birimiz birinin elinden tutmalıyız.” dedi.

Reklam
Reklam

Terörün 30 yıl boyunca milletin arasına giremediğini belirten Erdoğan, “Bundan sonra da giremeyecek. Irkçılık da bu milletin arasına fesat sokamadı, bundan sonra da sokamayacak. Aynı birlik beraberlikle yürüyeceğiz.” diye konuştu.

Vatandaşlardan muhalefete inanmamasını isteyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalefetin yalanına dedikodusuna inanmayın. Niyet okumasına asla prim vermeyin. Bu muhalefet 30 yıl boyunca teröre çözüm üretmedi. Üretene de engel oldular. Ülkenin hiçbir tarafında dikili ağaçları yok. Taş üstüne taş koymayı bilmezler. 5 koyun teslim edin kaybeder gelirler. Yapılanı engellemeyi, yıkmayı çok iyi bilirler. Biz milletimizle birlikte yürüyeceğiz, inşallah terör meselesini gündemden çıkaracağız. Onlar nasıl olmazı konuşurken biz nasıl oluru konuşacağız. Sizlerden isteğim, ne olur birliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Ben Türk kardeşimi, Kürt kardeşimi seviyorum. Lazı da Çerkesi de, Arnavutu da 76 milyon vatandaşı da seviyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz