Erdoğan: Siyaset risktir

Cidde -AA Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB ile ilgili uyum sürecinde bazı adımlar atmak gerektiğini ifade ederek, "Seçim geliyor ve bazı arkadaşlarımız diyebilirler ki, 'böyle bir reformu yapmak seçimlerde bizi sıkıntıya sokabilir'.

Ama unutmamalıyız ki, hayat risktir, siyaset risktir, yaşam risktir, ekonomi risktir. Eğer, siz bu riskleri göze alamazsanız başarıyı da yakalayamazsınız"
dedi.

Başbakan Erdoğan, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen 8. Cidde Ekonomik Forumu'na onur konuğu olarak katıldı.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, forumun açılışında yaptığı konuşmada, bölgenin ve İslam dünyasının, hak ettiği barış ve refah ortamına bir an evvel kavuşması için ortaya
koyduğu çabaları gönülden desteklediğini ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aktif rol üstlenmeye devam edeceğini bildirdi.
Başbakan Erdoğan, iletişim ve ulaşımın geliştiği küresel bir ortamda ekonomik ve ticari ilişiklerin de mahiyet değiştirerek küresel bir boyut kazandığını anlatarak "Bu durumda yapmamız gereken bana göre, küreselleşmenin dışında kalmamak için altyapıyı oluşturmak zorundayız" dedi.

Bu tedbirleri almanın çok kolay olmadığını bildiklerini vurgulayan Erdoğan, her değişim ve dönüşüm; yasal düzenlemeleri, zihniyet değişimini, uygulama iradesini, toplumsal desteği ve siyasi kararlılığı gerektirir" diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik ve siyasi kalkınması için bir yandan değişimin yasal zeminini oluştururken, diğer yandan da uygulamayı yaptıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"AB ile ilgili attığımız adımların en önemlisi, bir uyum sürecidir. Bütün bunları yapabilmek için bazı adımları atmamız gerekiyor. O adımları atabilmemiz için bazı riskleri göze almamız gerekiyor ve bunun için bazı arkadaşlarımız ortaya çıkıp, 'Bu bazı güçlükler yaratabilir. Bu çok ciddi riskler taşımaktadır, dolayısıyla bu adımı atmamalıyız' diyenler olabilir. Seçim geliyor ve bazı arkadaşlarımız diyebilirler ki, 'böyle bir reformu yapmak seçimlerde bizi sıkıntıya sokabilir'. Ama unutmamalıyız ki, hayat risktir, siyaset risktir, yaşam risktir, ekonomi risktir. Eğer, siz bu riskleri göze alamazsanız, başarıyı da yakalayamazsınız. Biz bu riskleri göze aldık, adımlarımızı ona göre attık.

Reklam
Reklam

Şu anda Türkiye'de iki ayrı seçim var. İki ay sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ardından 6-7 ay sonra genel seçimler var. Ama ekonomik programdan asla taviz vermeyiz, vermedik. Biz anlık tedbirlerin peşinde değiliz. Eğer doğruysak doğruya her zaman sahip olacaksınız. Yanlış varsa, yanlışın da her zaman karşısında olacağız. Şu anda yaptığımız bu. Bu adımları atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Yapılacak çok işimiz var. Ülkenin gerçeklerine baktığımızda başarılı olduğumuzu
görüyoruz."