Erdoğan: "Somut neticeler almak istiyoruz"

İstanbul - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Lübnan seyahatindeki söylerinin yanlış yorumlandığını belirterek, "Sanki özel temsilci atama olayı veya terörle mücadele konusunda o programdan vazgeçmişiz gibi.. Böyle bir şey söz konusu değil. O çalışma yine yürüyor. Ama burada soyut neticeden çok, somut neticeler almak istiyoruz" dedi.

Erdoğan, Üsküdar'da evinin karşısındaki esnafı dolaşarak, bayramlaştı.

Erdoğan, kendisini izleyen basın mensuplarıyla evinin karşısındaki börekçide bir araya geldi.

Erdoğan, bir gazetecinin, "Saddam Hüseyin'in idamından sonra yaptığınız açıklamada, 'Irak öncelikli hale geldi' dediniz. Bunu biraz açabilir misiniz? AB ikinci plana mı düşüyor?" şeklindeki sorusu üzerine, AB'nin bir takvime bağlandığını, herhangi bir telaşa gerek olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

"Irak'taki gelişmeler bizi rahatsız etmeye başlamıştır" diyen Erdoğan, bunun öncelikli olanının terörle mücadele konusu olduğunu söyledi.

Terörle mücadele konusunda ABD ve Türkiye tarafının özel temsilci atadığını kaydeden Erdoğan, "Ama burada soyut neticeden çok, somut neticeler almak istiyoruz. Şu anda bunun gayreti içindeyiz. Bazı gazetelerde, dünkü Lübnan seyahatimde söylediğim konuyla ilgili bugün yanlış yorumlar var. Sanki bu özel temsilci atama olayı veya terörle mücadele konusunda o programdan vazgeçmişiz gibi... Böyle bir şey söz konusu değil. O çalışma yine yürüyor. Nereye kadar yürür? Belli bir noktaya gelir, değerlendirmesi yapılır, eğer başarı kaydediliyor, hakikaten verimli yürüyorsa tabii ki biz de bunu destekleriz. Ama başarı yoksa, burada ısrar etmenin bir anlamı yoktur" dedi.

Erdoğan, "Bu durumda ne yapmayı planladıklarının" sorulması üzerine de "Atılması gereken adım neyse onu atarız. Bununla ilgili Terörle Mücadele Yüksek Kurulu çalışmalarını sürdürüyor. Süreci daha yakından takip ediyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda da soruları yanıtlayan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Tayyip Erdoğan adaylık falan açıklamış değil. Ama bunlar niyet okuyucu. Niyet okuyucu oldukları için ne kadar başarılı olup olmadıklarını da Nisan'da göreceksiniz. AK Parti kendi adayını açıklamayacak. İsteyen adaylığını açıklar" değenlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, bayrak konusunda kimseyle kendisini mukayese etmeyeceğini belirterek, "Biz kafatası milliyetçisi değiliz ve kafatası milliyetçiliği yapanlarla hiçbir zaman bir ve beraber olmadık" dedi.

Erdoğan, Siyasi Partiler Yasasındaki değişiklik konusundaki hazırlıklara ilişkin de böyle bir çalışmanın yapıldığını, bu çalışmanın başlıklarından birinin siyasetin finansmanı ile ilgili olduğunu belirtti.

Diğer bir çalışmanın Siyasi Etik Yasası, bir diğerinin de Yolsuzluklarla Mücadele Yasası olduğunu kaydeden Erdoğan, bu çalışmaların bitirilmek üzere olduğunu söyledi.

Erdoğan, hazırlanan taslakları kendisi de gördükten sonra Meclis'e getireceklerini ve süratle bunların çıkmasını istediklerini, diğer siyasi partilerle de bu konuda görüş alışverişinde bulunacaklarını bildirdi.

Reklam
Reklam