Erdoğan son noktayı koydu

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zinanın suç olmasını öngören düzenlemeye yönelik tartışmalara son noktayı koydu. Başbakan Erdoğan, AK Parti olarak, aile kurumunu korumak amacıyla 'zina' düzenlemesinin TCK tasarısında yer alacağını, bu yöndeki kararlarından geri adım atmalarının söz konusu olmadığını söyledi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklendi. Baykal'ın kendisine bir resepsiyonda, "Zina da dahil olmak üzere her şeyi görüşmeye hazırız. Zina düzenlemesi eşitlik temelinde olmalı. Hatta zina suçunun resen soruşturulmasına da sıcak bakarız. Zina düzenlemesi, mutabakatımızı bozmaz" diyerek söz verdiğini belirten Erdoğan, CHP'nin tavır değişikliğine bir anlam veremediğini kaydetti. Baykal'ı sözünde durmamakla suçlayan Erdoğan, CHP'nin 'zina' düzenlemesini kullanarak, tabanına mesaj verdiğini dile getirdi.
Başbakan Erdoğan, zina düzenlemesinde geri adım atmalarının söz konusu olmadığını, düzenlemenin mutlaka TCK içerisinde yer alacağını söyledi. Bir kaşık suda fırtına koparılmaya çalışıldığına dikkat çeken Erdoğan, AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Günter Verhaugen'in de Türkiye ziyaretinde zina düzenlemesine yönelik herhangi bir tepki göstermediğini açıkladı. Zina düzenlemesine, halkın yüzde 80'inin destek verdiğini hatırlatan Erdoğan, AK Parti olarak Türk toplumunun hassasiyetlerini dikkate alarak bu düzenlemeyi gerçekleştireceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Toplantıda TCK tasarısı ile ilgili bilgi veren Adalet Bakanı Cemil Çiçek de zina düzenlemesinin TCK'da yer almasının AB için hiçbir sıkıntı doğurmayacağını söyledi. Çiçek, "Zina, TCK içerisinde yer alabilir" diye konuştu.