Erdoğan: Talih yeniden milletimize güldü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Bakanı Recep Tayyip Erdoğan, teslim alacakları Cumhuriyeti muasır medeniyetler seviyesine çıkarma mücadelelerini azim ve kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

Erdoğan, Bilkent Otel'deki milletvekilleri tanışma toplantısına AK Parti Kurucular Kurulu üyeleriyle birlikte katıldı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Erdoğan, 58. Hükümet'in ve 22. dönem parlamentonun Türkiye'ye güzellikler getirmesini temennisi ile başladığı konuşmasında, teslim alacakları cumhuriyeti muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için kararlılıkla mücadele edeceklerini kaydetti. "Tarih yeniden milletimize güldü. Her zorluğun arkasından gelen kolaylık milletimizin bahtını açtı" diyen Erdoğan, "Acaba başarabilecekler mi, sorusu yerini umuda bıraktı. Beraber yürüdüğümüz yolları beraber yürüyerek genişleteceğiz. Seçim, seçilmiş olmakla bitmiyor. Esas maraton şimdi başlıyor" diye görüş bildirdi.

Reklam
Reklam

"MİLLETİMİZİ VEKALETİNİ ALDIK"

AK Parti'yi halkın kurduğunu dile getiren Erdoğan, halkın 3 Kasım seçimlerinde de geleceğine sahip çıktığını öne sürerek, "Milletimizin vekaletini aldık. Bu vekaletin nasıl bir sorumluluk gerektirdiğini unutmayın. AK Parti kimseye makam ve mevki vermek için kurulmadı. Yolun sonuna kadar hiçbir arkadaşımızın tökezlememesini istiyorum" yorumunda bulundu.

Kendisinin de dahil olmak üzere kimsenin gurura kapılmaması gerektiğinin altını çizen AK Parti Lideri Erdoğan, "Hiçbir arkadaşımız kendini seçen milletimizden bir adım öne geçtiğini sanmasın, çünkü herşey Türkiye içindir" dedi.

"PARMAĞINI KULLANAN 'EVET' YADA 'HAYIR' DİYEN BİR PARLAMENTO OLMAMALIDIR"

AK Parti'ye evet mührünü vuran milyonların Türkiye'nin geleceğine karar verdiklerini ifade eden Erdoğan, "Herkesi temsil edip kucaklamaya bundan sonra da devam etmenizi istiyorum. AK Parti iktidarında sadece parmağını kullanan, 'evet' ya da 'hayır' diyen bir parlamento olmamalıdır. Ülkenin adalet ve kalkınma arzusundan sizler sorumlu olacaksınız. Çalışmamak ve üretmemek için hiçbir mazeretimiz yoktur olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletle sözleştiklerimizi unutmadık, unutmayacağız. Sadece ülkenin devasa sorunları çözmekle yükümlü değiliz. Biz yıpranan siyaset kurumuna olan güveni yeniden tesis etmeliyiz. Bizi buraya getiren, milletin siyasete duyduğu güven kırıntılarını bizim için kullanmasıdır. Hepimiz milletimize, devletimize ve halkımıza borçluyuz. Seçimden önce verdiğimiz sözler su üstüne yazılan yazı gibiydi. Şimdi verdiğimiz sözleri icraatımızla mermere kazıyacağız ki, bu millet bizi takdir etsin, böyle yad etsin."

3 Kasım seçim sonuçlarının Türk halkının kendisine biçilen üçüncü dünya modellerini istemediğini ortaya koyduğunu da dile getiren Erdoğan, "Bize düşen, milletin önündeki engelleri kaldırmaktır. Türkiye'yi layık olduğu yere taşımaktır" dedi.

Kaynak: İHA