Erdoğan: "T.C. vatandaşlığı üst kimliktir"

İSTANBUL (İHA) - AK Parti'nin 4. kuruluş yıldönümü, My Showland'de düzenlenen bir törenle kutlandı. Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de 30 etnik alt unsur var. Ama T.C. vatandaşlığı üst kimliktir. T.C. vatandaşıyım diyen herkesi kucaklıyoruz" dedi.

Törene, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, milletvekilleri, parti yöneticileri, yabancı konuklar, iş ve sanat dünyasından isimler, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, AK Parti'nin 4 yılını anlatan bir sinevizyon gösterisi sunuldu. AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, partisinin 4 yıllık icraatlarını anlattığı konuşmasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, salonda bulunanların coşkulu alkış ve tezahüratları arasında kürsüye geldi.

Konuşmasının başında, 4 yılın siyaset için kısa bir süre olduğuna değinen Erdoğan, AK Parti'nin Avrupalılar'ın ifadesiyle sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini söyledi. AK Parti'nin, Türkiye'nin ne kadar problemi varsa üstüne gittiğini kaydeden Erdoğan, "Enflasyon yüzde 8'in altına inmiştir. Bize bırakılan Türkiye, memurun maaşını ödemekten acizdi. Kritik bir noktadan döndük" dedi.

Fona devredilen 22 bankanın toplam zararının 150 milyar dolar olduğunu hatırlatan ve hükümetleri dönemindeki ekonomik rakamlardan örnekler veren Erdoğan, "Ama biz işbaşına geldikten sonra kamu bankaları 2 milyar dolar kar etti. Toplam kar ise 4 milyar dolar oldu. Önceden kredi vermemek için direnen bankalar, şimdi kredi verecek müşteri arıyor. Türkiye'nin ihracatı bu yıl toplam 75 milyar dolar. Ticaret hacmi 220 milyar dolar. İthalat ile ihracat arasındaki farkı kapatacağımıza söz veriyoruz. Asgari ücret 112 dolardan 250 dolara yükseldi. Vatandaşın alım gücü yüzde 42 arttı" diye konuştu.
Türkiye'de etnik unsurların olduğunu ama ayrımcılık bulunmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de 30 etnik alt unsur var. Ama T.C. vatandaşlığı üst kimliktir. T.C. vatandaşıyım diyen herkesi kucaklıyoruz. Turgut Özal bunları 15 yıl önce söyledi. Hatta Süleyman Demirel ve Necmettin Erbakan da benzeri şeyler söylemişti. Şehitlerin kanıyla siyaset yapılmaz. Ben kesinlikle PKK ile görüşmedim ve görüşmeyeceğim de" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan konuşmasında ayrıca, bu yıl sonuna kadar internetsiz okul kalmayacağı müjdesini vererek, "Toplam 320 bin bilgisayar dağıtacağız. Bunun 200 binini sponsorlardan temin edeceğiz" diye konuştu.

Bu yıl sonuna kadar 150 bin toplu konut teslim edeceklerini kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sözlerini, "İnanç, tekeden süt çıkartır. Davamıza inanmalıyız. Sorunların üzerine azimle gitmeliyiz" diye noktaladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin düzenlediği şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere birer laptop bilgisayar verirken, ödül olarak ayrıca istedikleri yerde tatil yapabileceklerini belirtti.

Halkoyunları ekiplerinin Türkiye'nin 7 bölgesinden halkoyunları gösterisi sunduğu gecede sanatçı Ayten Alpman "Memleketim" adlı şarkıyı seslendirdi. AK Parti ile ilgili rap müziği motifli şarkı da davetlileri coşturdu.