Erdoğan: "Terörün dini, milliyeti yoktur"

Ankara - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün bütün dünyada, hoşgörünün, adaletin ve merhametin ön plana çıkarılmaması halinde, herkesin kaybetmeye mahkum olduğunu belirterek, "Şiddetin, terörün, merhametsizliğin dini, milliyeti yoktur" dedi.

Erdoğan, Kocatepe Camii Konferans Salonu'nda Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen toplantının açılışında konuşma yaptı.

Peygamberler arasında hiçbir ayrılık gözetmediklerini belirten Erdoğan, "Bu, bizim medeniyetimizin en üst düzeydeki bakışıdır. Bugün, Peygamberimizin ulvi sesine kulak vermeliyiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, Hz. Muhammed'in söylediğine herkesin inandığını, herkesin güvendiğini, "Muhammed Emin" olduğunu ifade ederek, "Allah'ın insanlar arasında seçtiği bir doğruluk timsalidir. O ki insanların en hayırlısı, hakikatin sadık emanetçisidir" dedi.

Karikatür krizine de değinen Erdoğan, "Bizim kutsallarımıza yönelik saldırılar kabul edilemez. Bu bir münferit olaydan ibaret değildir. Bundan daha vahim bir meseleyle karşı karşıyayız. O da İslam karşıtlığını yaygınlaştırılmak istenmesidir" diye konuştu.

Erdoğan, bugün hala insanların haksızlığa maruz kaldığını, dil, din, mezhep ve kültürel farklılıklar nedeniyle birçok insanın zulme uğradığını anlatarak, Irak'ta yaşananların, bunun net bir ifadesi olduğunu söyledi.

Her kültürde, dinde ve milletin içerisinde şiddet ve teröre başvuranların bulunabileceğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kan dökenler, zalimler de çıkabilir. Bunlar arasında dinleri, kültürleri ya da etnik kökenlerini maske olarak kullananlar olabilir. Ancak bu kimseye, başkalarının mukaddeslerine saldırıyı, kültürlerini ya da ırklarını bunun sebebi gibi gösterme hakkını vermez" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Büyük bir acımı paylaşmak istiyorum. Milletin huzuru ve selameti için görev başında mayınların, uzaktan kumandayla patlatılmasıyla şehit olan ciğerparelerimiz var. Şehitlere Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına, Türk milletine ve silah arkadaşlarına sabır diliyorum."