Erdoğan Toprak: Teröre Karşı Iktidar Ve Muhalefet Bir Araya Gelmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İstanbul Levent'de bulunan çalışma ofisinde yaptığı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İstanbul Levent'de bulunan çalışma ofisinde yaptığı açıklamada Gaziantep, Foça ve İstanbul'da yaşanan terör olaylarının bir tesadüf olamayacağını söyledi. Toprak, "Bu süreçte iktidar ve muhalefetin bir araya gelmesi gerekir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Sultangazi'de yaşanan canlı bomba terörüne ilişkin açıklama yaptı. Toprak, " Sultangazi'de meydana gelen olay endişe verici bir olay. Terörün Gaziantep, Foça, İstanbul ve bundan sonra nereye sıçrayacağı belli olmayan bir sürece gittiğini görüyorum. Bunu çok büyük bir olayın habercisi olarak görüyorum. Türkiye yavaş yavaş terörün, kanın kötü olayların içine sürüklenmeye çalışılıyor. " dedi.

Reklam
Reklam

Bu süreçte iktidar ve muhalefetin bir araya gelmesi gerektiğini belirten Toprak, "Birlikte ortak ses çıkarmamız lazım. Teröre karşı ortak bir duruş göstermemiz gerekiyor. Hiçbir zaman iktidar, 'ben her şeyi hallederim' gibi bir durumda olmamalı. Bugün gelinen noktada iktidarın bu ülkeyi kötü yönettiğini ne yazık ki söyleyebiliyorum. İktidar 2002'de bu ülkeyi devir aldığında bu ülkede terör bitmişti." diye konuştu.

Toprak, yurt dışına mesaj verilmesi isteniyorsa parlamento çatısı altında bir araya gelinmesi gerektiğini sözlerine ekledi. "Dışarıya mesaj verirken, parlamentodaki partilerin bir kısmını dışarıda bırakıp, bir kısmını çatı altına alırsanız, dışarıya birlik ve beraberlik görüntüsünü veremezsiniz." diyen Toprak, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün Sultangazi'de olan olay çok vahim bir olaydır. Umut ediyorum bu olaylar başka yere sıçramaz. Antep, Foça, şimdi İstanbul olması bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Adım adım biryerlere götürülmeye çalışılıyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: