''Erdoğan Türkiye'ye uzaydan bakıyor''

Ankara (AA)- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AK Parti'nin kartvizitinde, inanç hortumcusu, cepheleşme mimarı, manevi değer karaborsacısı, yolsuzluk yorgunu ve yıkım taşeronu yazdığını" ileri sürerek, "Geçen 6 yıl boyunca, AKP'nin ampulü vurguncuların, soyguncuların, Türkiye'nin kaynaklarını talan etmek için seferber olanların önünü ve yolunu aydınlatmıştır" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan bombalı saldırı eylemini nefretle kınadığını belirterek, "MHP'ye göre, siyasetin mücadele alanı yalnızca hukuki ve siyasi zemin olmalıdır. Millete hizmeti amaçlayan bu rekabet, tamamen meşruiyet içerisinde karşılıklı saygı ve ahlaka uygun olarak yapılmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşları, karanlık odakların tahrik ve tertiplerine karşı dikkatli olmaya çağıran ve yaklaşan mahalli idareler seçimleri nedeniyle oluşacak gerginliklerden uzak durmalarını beklediğini bildiren Bahçeli, "Terörle bir sonuç alınamayacağının artık farkına varılmasını ümit ediyor, yaralı güvenlik görevlilerine ve vatandaşlara acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

-2008 yılını değerlendirdi-

Bahçeli, 2008 yılının, Türkiye için siyasi ve ekonomik krizler, belirsizlikler, çalkantılar ve gerginliklerle geçen kayıp bir yıl olduğunu söyledi. Bütün yapıcı çabalarına rağmen siyaset kurumunun tıkandığını, Türkiye'nin, kronik ve acil sorunlarına çözüm üretme kabiliyetinden uzaklaştığını öne süren Bahçeli, "Siyasi diyalog kanallarının kapanması, parlamento çatısı altında asgari müştereklerde buluşulması için ortak zemin oluşturulmasını imkansız kılmış, çekişme ve gerginlikler siyasi hayatımıza yön veren başlıca dinamik haline gelmiştir" diye konuştu.

Bahçeli, ortak değerlerin çalıştırıldığı, toplumsal hoşgörü ortamının zehirlendiği, cepheleşmelerin derinleştiği, etnik tahriklerin ağırlaşarak sürdüğü, siyasi ve ahlaki kirliliğin yaygınlaştığı bugünkü Türkiye manzarasının, her yönüyle endişe ve korku verici bir karanlık tablo olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

-"Yolsuzluğun markası haline geldi"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta sonu partisinin istişare toplantısında yaptığı konuşmaya değinen Bahçeli, Başbakan'ın, AK Parti iktidarının icraatlarını anlatırken çizdiği hayali pembe tablo ile gerçek Türkiye tablosu arasında gece ve gündüz farkı kadar derin bir uçurumun bulunduğunu ileri söyledi.
"Türkiye'yi bir yangın yerine çeviren Başbakan'ın, hala sözde başarı masalları anlatmaya kalkışması, siyasi propaganda yaklaşımıyla bile izah edilemeyecek anormal bir durumdur" diyen Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Böyle bir hayali tablo çizebilmesi, Başbakan'ın başka bir gezegende yaşadığını ve Türkiye'ye siyasi miyopluktan körlüğe dönüşen bir gözle uzaydan baktığını göstermektedir. AKP iktidarının altı yıllık yıkım döneminde; Türk milleti yolsuzluğa ve açlığa mahkum edilmiş, AKP mağduru olan büyük halk kitleleri kaderleriyle baş başa bırakılarak çaresizliğin pençesine itilmiştir. Garip gureba edebiyatıyla ve hayali vaatlerle Türk milletini aldatan AKP, yalan yozlaşma ve yolsuzluk iktidarı olmuştur. Yolsuzluğun ve yoksulluğun tabanı genişlemiş, AKP kadroları organize vurgun ve soygun hanedanlığı kurmuş, iktidarın kendisi kurumsal bir yolsuzluk markası haline gelmiştir. Toplumsal huzursuzluk ve çatışma alanları genişlemiş, cepheleşmeler AKP eliyle daha da derinleşmiştir. Türkiye'nin iç ve dış güvenliği çok ciddi tehlikelere maruz bırakılmış, terörle mücadele zaafa uğratılmış ve etnik bölücülüğün cesaret kazanacağı bir ortam yaratılmıştır. Dış politikada her cephede zemin kaybedilmiş, hayati milli çıkarlarımız ucuz pazarlıkların konusu haline getirilmiştir. Teslimiyetçi dış politika anlayışıyla Kıbrıs sorunu çıkmaza sürüklenmiş, sanal AB süreci içi boş
bir hayal yolculuğu olarak oksijen çadırına sokulmuştur."

Reklam
Reklam

Bahçeli, Irak'ın kuzeyinden kaynaklanan terör saldırıları karşısında etkili önlemler alınamadığını, Barzani'nin tehditlerinin karşılıksız bırakıldığını ve Türkiye'nin ilişkileri düzeltmek için Barzani'nin peşinden koşan bir ülke konumuna düşürüldüğünü ileri sürdü.

AK Parti Hükümetinin, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü sorgulayan, ortak sınırı tanımayan ve soykırım yalanı üzerinden hayasız bir karalama kampanyası yürüten Ermenistan'ın ayağına kadar gittiğini belirterek, "AB'nin her dayatmasını karşılayarak sadık hizmetkarlığını yapan Hükümet, ABD'nin stratejik planlarında taşeronluk görevine soyunmuştur. Türkiye'nin milli servetleri yok pahasına satılmış ve AKP yandaşlarına peşkeş çekilmiştir" dedi.

-"Krize mazeret üretiyor"-

Bahçeli, hükümet tarafından, "Hala krize kaşı neler yapılabilir?" tartışmalarının dillendirilmesinin, "Abesle iştigal ve sorumsuzluk örneği" olduğunu söyledi. Bahçeli, "(Yağmurda yürüyüp ıslanmamak mümkün değil) diyerek şimdiden krize karşı mazeretler üretmeye çalışan Başbakan Erdoğan için, yoksulluk, işsizlik ve çaresizlik içinde çırpınanlar; sadece siyasi mülahazalar sebebiyle hatırlanıp gündeme getirilmekte ve politik hamlelerine alet edilmektedir. Biz Başbakanın sözünü ettiği bu yağmuru, daha kara bulutlar görünür görünmez aylar öncesinden haber vermiştik" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aradan geçen sürenin kendilerini haklı çıkarmak üzere olduğunu ifade eden Bahçeli, "Sürecin bu şekilde gitmesi durumunda, kriz, Başbakan Erdoğan ve partisini siyasi tarihin karanlık tüneline itecek bir daha da oradan çıkarmayacaktır. Burada bizi ilgilendiren asıl husus, Adalet ve Kalkınma Partisinin akıbeti değildir. Milletimizin her yönden maruz kalacağı ağır buhran halidir" dedi.