"Erdoğan ülkücülere kara çalıyor"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın “Erdoğan, seçim meydanlarında MHP’ye ve Ülkücülere kara çalmaya devam etmektedir” dedi.

Yalçın yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. Başbakan’ı ülkücülere kara çalmaya devam etmekle suçlayan Yalçın “Erdoğan, edep dışı açıklamaları ve iddialarıyla, korkunç bir günah işlemektedir. Bunlar, aklı başında bir Müslüman’ın söyleyeceği sözler değildir. Sebebi ve getirisi ne olursa olsun, bir Müslüman, hicap duyulacak ifadelerle başkalarını bu denli suçlamamalıdır” dedi.

İslamiyet’in toplumda fitneye yol açacak tavırları kesinlikle yasakladığını ve reddettiğini ancak Başbakan Erdoğan’ın yaptığının tam anlamıyla fitne olduğunu savunan Yalçın şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Başbakan, şecaat arz ederken sirkatini söylemektedir. Başkalarının günahlarını oy uğruna ortaya dökerken, kendisi günaha girmekte, rezil olmaktadır. Erdoğan için muhafazakârlığın gereklerinden çok, siyasette ne kadar oy alacağı, kimleri kandırarak temayül çalacağı hesapları önemlidir. Çirkin söz ve iddialar üzerinden siyaset yaparak bayağılaşmak, Erdoğan’a yakışmaktadır. Başbakan Erdoğan, vaktiyle içinden yetiştiği ‘Millî Görüş’ hareketinin gömleğini yırtarak çıkardığını söylemiştir. Milletimiz buna şaşırmamıştır. Bu gömlekle birlikte Erdoğan, millîlik damarını da yırtıp atmıştır. Başbakan bu tavır ve davranışlarıyla maalesef siyasete seviyesizliği getirmiştir. Siyaset platformunda iftira kapılarını aralamak isteyenlerin yolunu bizzat Başbakan açmıştır. Bundan sonra aynı metotlara başvuranlar, onun izinden gitmiş olacaktır. Başbakan, ‘Eline, beline, diline hâkim ol’ diye kostaklanmaktadır. Oysa bu ülkede özellikle diline hâkim olması gereken Erdoğan’ın kendisidir.”

“12 HAZİRAN HESAPLAŞMA GÜNÜ OLACAK”

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan’ın milletin partisine verdiği yetkiyi milletin değerlerini ayaklar altına alarak kullanmayı seçtiğini de öne süren Yalçın, Başbakan’ı “halkın karşısında muhafazakârlık şovu yaparak İslam’ın temel değerleri”ni çiğnemekle suçladı. Yalçın “Seçim meydanlarından dindarlığını göğsünü gere gere sergileyen, bunu bir şova dönüştüren Başbakan’ın verdiği fotoğraf, içler acısıdır. AKP lideri, aklınca, kamuoyuna ahlâk konusunda titizlendiğini ispatlamak isterken, göstermelik ve yapmacık bir tavır içine girerek asıl amacını ele vermektedir. Tayyip Erdoğan’ın siyasî şovlarına vasıta ettiği din anlayışı, Müslümanlar tarafından sorgulanacaktır. Millet, AKP liderinin bu politikasını asla alkışlamayacaktır. Erdoğan kötü niyetlidir. Başbakan Erdoğan’ın eli, yüzü ve dili karadır. Erdoğan, hemen her fırsatı kullanarak MHP ve Ülkücülere çamur atayım derken, fitne çamuruna bulanmaktadır. Bütün Ülkücü camiayı zan altında bırakmak isteyen üslubu, lideri olduğu kitlenin iktidarda kalabilmek uğruna hangi seviyesiz yöntemlere, hangi kirli yollara tevessül etmekten çekinmeyeceğinin apaçık delilidir. Şükür ki milletimiz, Tayyip Erdoğan’ın sahte muhafazakârlığını görmektedir. Erdoğan, insanları lekeleyerek ve başkalarının nakıslıklarını siyaset pazarına dökerek tesis etmeye çalıştığı menfaat kanalında boğulacaktır. 12 Haziran; kendisini aldatan, değerleriyle oynayan milletimiz için AKP iktidarıyla hesaplaşma günü olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

ANKA

Anahtar Kelimeler: