Erdoğan: "Uzlaşmacı tavrımızı devam ettireceğiz"

ANKARA (İHA) - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve hükümeti kurma çalışmaları başta olmak üzere önümüzdeki süreci yönetmek için Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tam yetki verdi. Erdoğan, pozitif ve uzlaşmacı tavırlarının bundan sonraki süreçte de devam edeceğini açıkladı.

AK Parti MKYK, hükümeti kurma kararı aldı. Kurul, önümüzdeki süreci yönetmek üzere Genel Başkan Erdoğan'a tam yetki verdi. Seçim sonuçlarının kapsamlı olarak değerlendirildiği toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin pozitif seçim kampanyası yürüttüğünü belirterek, "Negatif kampanya yürütenler kaybetti. Biz pozitif kampanyamızın sonucunu aldık. Pozitif ve uzlaşmacı tavrımızı bundan sonraki süreçte de devam ettireceğiz" diye konuştu. Seçim sonuçlarının AK Parti'nin Türkiye'nin merkez partisi olduğunu ortaya çıkardığını ifade ederek, "Bundan sonra hiçbir şekilde gerilime müsaade etmeyeceğiz. Tüm meseleleri uzlaşma ile çözeceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, toplantıda önümüzdeki sene yapılacak yerel seçimlere ilişkin de hedef koydu. Erdoğan, yerel seçimlerde İzmir, Diyarbakır, Tunceli, Trabzon ve Çankaya belediyelerinin AK Parti tarafından alınmasını istediğini kaydederek, "Bu seçim sonuçları Türkiye partisi olduğumuzu ortaya koydu ancak bu belediyeleri de alırsak tam Türkiye partisi olduğumuz tescil edilecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Erdoğan, bağımsızların 'Kürtçe yemin' edip etmeyecekleri tartışmalarıyla ilgili olarak da, "İnşallah böyle şeyler olmaz. Gerginlik olmamasını dileriz" değerlendirmesini yaptı.

GÜL'DEN 'ÇETELERİ ÇÖKERTTİK' MESAJI
Toplantıda Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de bir konuşma yaparak, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçim sonuçlarının dış dünyadaki yansımalarını anlatan Gül, "Cumhuriyet mitingleri Avrupalılar'ı çok tedirgin ediyordu. Seçimlerden önce 'İki Türkiye var' diyorlardı, şimdi 'Türkiye sizsiniz' diyorlar. Seçim sonuçlarıyla birlikte AB'nin tereddütleri ortadan kalktı. Şimdi telefon açıp 'İçimiz rahatladı. Anladık ki 'Türkiye sizsiniz' diyorlar" ifadelerini kullandı.
Gül, AK Parti iktidarı döneminde çetelerin çökertildiğini de sözlerine ekledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt ise, mitinglerin halkın cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ü istediğini gösterdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı adayımız sayın Gül olmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam