Erdoğan, vekaleten milletvekili kaydı yaptırdı

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vekalet yoluyla milletvekili kaydını yaptırdı. Erdoğan'ın mazbatasını alarak Meclis'e gelen AK Parti'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Erdoğan'ın kayıt işlemlerini yaptırdı.

22 Temmuz seçimlerinin ardından mazbatasını alan milletvekilleri, TBMM'ye gelerek kayıt yaptırmaya devam ediyor. İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan dün mazbatasını alan Başbakan Erdoğan, milletvekili kaydını vekaletle yaptırmayı tercih etti. Kayıt işlemlerinin başladığı üçüncü gün TBMM'ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Başbakan Erdoğan'ın vekil kaydını yaptırdı. Kayıt işlemlerinin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Çetinkaya, yeni dönemin tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Reklam
Reklam

Başbakan'ın mazbatasını Meclis'e getirerek, kaydını yaptırdığını belirten Çetinkaya, "Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 22 Temmuz'da kaydedilen üstün başarının 60. Hükümet döneminde de aynı şekilde devam edeceğinin altını çizen Çetinkaya, "Benim için son derece tarihi ve mutlu bir gün. Sayın Başbakanımız'ın mazbatasını vermek ve onun milletvekili mazbatasını almak önemli ve tarihi bir olay. Allah hayırlı uğurlu etsin. 23. Dönem Meclisi'nin ülke meselelerinde çok önemli başarılar kaydedeceğine inanıyorum.

Tekrar ülkemize ve devletimize hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplayan Çetinkaya, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde TBMM Genel Kurulu'nda hazır bulunacağız' yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, 22 Temmuz gecesi Genel Merkez balkonundan halka hitap eden Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmaya atıfta bulundu. Çetinkaya, bütün siyasi partilerle uzlaşarak, ülke meselelerine çözüm arayacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Geçmişte de uzlaşma politikasını takip ettik, bundan sonra da hedefimiz budur. Çünkü bu ülke hepimizin. Biz seçim meydanlarında söylenen her şeyi unuttuk ve o kitabı kapattık. Mevlana'nın dediği gibi 'dün dünde kaldı, aslolan bugündür'. Bugün ülke bizden uzlaşı istiyor, birlik ve beraberlik istiyor, iktidarıyla, muhalefetiyle Türkiye'yi daha da ilerilere götürmek için birlikte gayret gösterelim diyoruz. Bu parlamentonun da o şekilde çalışmasını istiyoruz. Böyle olacağına da inanıyorum ve teşekkür ediyorum. Olgun şekilde davranmalıyız. Millet de bizden bunu istiyor. Millet kavgadan, gürültüden emin olun hoşlanmıyor. Yunus Emre'nin sevgi mısralarını hep söyledik. 'Biz gelmedik kavga için, benim işim sevgi işi. Biz gönüller yapmaya geldik'. Biz gönüller yapmaya geldik. Bu insanlar, bu millet için, bu ülke için bütün varlığımızla onlara hizmet etmek ve onların hizmetkarı olmak için hedeflenen muassır medeniyet seviyesine çıkarmak istiyoruz."

Açıklamalarından dolayı MHP lideri Bahçeli'ye teşekkür eden Çetinkaya, yeni parlamentonun tarihi bir Meclis olacağını söyledi. "Ben uzlaşı içinde olgun şekilde hareket eden herkese teşekkür ediyorum" diyen Çetinkaya, "23 Nisan 1920 Atatürk'ün başkanlığında açılan Meclis nasıl kahraman Meclisi ise bu Meclis de Türkiye'nin önündeki engelleri aşacak bir Meclis olacaktır. Ben buna güveniyorum. Bu Meclis'te bu havanın millet tarafından verilen mesajı da budur. Millet bizden bunu bekliyor. Millet 'El ele verin ve bu ülke meselelerini çözün' diyor" dedi. Çetinkaya daha sonra Başbakan Erdoğan'ın 23. Dönem parlamento üyesi olduğuna dair geçici kimlik belgesini aldı. Çetinkaya, yeni kimlik belgeleri çıkıncaya kadar geçici kartların kullanılacağını bildirdi. Başbakan'ın milletvekili rozeti olması nedeniyle yeni rozet almadığını belirten Çetinkaya, "Gerekirse yine alır. Çünkü genelde Türk bayrağı rozeti takıyorlar" dedi.

Reklam
Reklam