Erdoğan yarın Suriye'ye gidiyor

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret için kalabalık bir heyetle yarın Suriye'ye gidiyor. Bölgedeki gelişmeler nedeniyle büyük önem taşıyan ziyaret 2 gün sürecek.

Başbakan Erdoğan, Şam'daki temasları çerçevesinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Suriye Başbakanı Muhammed Naci Otri ile biraraya gelecek. Görüşmelerin ana gündem maddesini "teröre karşı işbirliği, Irak'taki ve Filistin'deki son gelişmeler ile iki ülke arasındaki ticari ilişkiler" oluşturuyor.

Başbakan Erdoğan'ın Suriye programı belli oldu. Erdoğan, beraberindeki kalabalık bir heyetle yarın saat 09.30'da Ankara Esenboğa Havaalanı'ndan Şam'a hareket

Reklam
Reklam

edecek. Erdoğan'ın Şam'daki ilk durağı Başbakanlık binası olacak. Erdoğan, burada Suriye Başbakanı Muhammed Naci Otri ile biraraya gelecek. İki liderin baş başa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından Serbest Ticaret Anlaşması'nın imza töreni gerçekleştirilecek.

Erdoğan daha sonra Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad tarafından kabul edilecek. Esad, görüşmenin ardından Erdoğan'ın onuruna bir öğle yemeği verecek. Suriye-Türkiye İş Adamları Konseyi toplantısında bir konuşma da yapacak olan Erdoğan, akşam saatlerinde de Suriye Başbakanı Otri'nin, onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

Erdoğan, 23 Aralık Perşembe günkü temasları çerçevesinde de Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koyacak. Suriye'nin Emevi Camii, Selahaddin Eyyübi Türbesi, Türk Hava Şehitliği, Tekke-i Süleymaniye gibi tarihi yerlerini de gezecek olan Erdoğan, Şam'dan Halep'e geçecek. Erdoğan, Halep Kalesi ve Eski Çarşı'daki turun ardından Halep Valisi'nin öğle yemeğine katılacak. Halep Başkonsolosluğu Kültür Bölümü'nün açılış törenine katılacak ve Kültür Bölümü'nde İstanbul fotoğrafları ve Gaziantep El İşleri Sergisi'ni gezecek olan Erdoğan, Suriye Başbakanı Otri ile özel bir akşam yemeğinde yeniden biraraya gelecek.

Reklam
Reklam

Erdoğan, gece geç saatlerde Ankara'ya dönecek.