Erdoğan: Yemin boykotu ana muhalefetin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milli iradenin boykot yoluyla engellenmesine müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Muhalefet ister gelsin...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milli iradenin boykot yoluyla engellenmesine müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Muhalefet ister gelsin ister gelmesin, parlamentonun çalışmasına mani bir hal yoktur.” dedi. Erdoğan, milletvekilliği yemin töreninde yaşanlarla ilgili, ‘Bu ana muhalefetin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.” değerlendirmesinde bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada milletvekilliği yemin töreninde yaşanları değerlendirdi. CHP’nin tavrını eleştiren Erdoğan, “Meclis’te bulunacaksın ve ‘ben yokum’ diyeceksin. TBMM çatısı altında genel kurula girmek suretiyle geçici başkanın da yoklamayı yaparken ismini andığı kişi genel kuruda olduğu halde, onun yok demesini hangi dürüstlük anlayışının içine sığdırıyoruz. Soruyorum acaba dürüstlük kavramı ile yalan ne zamandan beri arkadaş oldular. En önde oturacaksın, sonra kendini yok yazdıracaksın. Hani bunlar dürüsttü. Nasıl dürüstlük bu? Bu ana muhalefetin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.” dedi.
CHP’li vekillerin kendilerini yok kaydettirdiklerini kaydeden Erdoğan, “Bunu yutmazlar, bunu tarih affetmez. CHP, ontolojik sorunlar içerisindedir.” diye konuştu.
Milli irade önündeki engelin AK Parti değil, sandığı ve meclisi boykot edenler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Millet bizlere de muhalefete de, bağımsız milletvekillerine de boykot yetkisi değil, yasa yapma yetkisi verdi. Şimdi millete ne diyecekler? Siz bana meclise girmeyin dediniz, onun için girmedim mi diyecekler. Veya yasa yapma dediniz onun için yasa yapmıyorum mu diyecekler. Milletin karşısında her geçen gün itibar kaybına uğramaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.
Milletin beklentileri ve ülkenin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla önceki dönemlerde olduğu gibi Meclis’i çalıştırmaya devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, “Muhalefetin hem mevcut sorunları hem de ülkenin genel sorunlarını aşma noktasında sorumlu davranıp yemin edip meclis çalışmalarına katılması en büyük arzumuzdu. Ama olmadı. Bu olmadığı takdirde milli iradenin boykot yoluyla engellenmesine de asla müsaade etmeyeceğiz. Milletimize sesleniyorum, muhalefet ister gelsin ister gelmesin, parlamentonun çalışmasına mani bir hal yoktur.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz