Erdoğan: Yıllardır gençlerin kanından, anaların gözyaşından besleniyorlar (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Şırnak mitinginde yaptığı konuşmasında birilerinin buralarda 10 yıllardan beri gençlerin kanından,...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Şırnak mitinginde yaptığı konuşmasında birilerinin buralarda 10 yıllardan beri gençlerin kanından, anaların gözyaşlarından beslenmeye devam ettiğini söyledi.
Helikopterle Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çıkışta halkı selamlayarak çocuklara hediyeler dağıttı. Seçim otobüsü ile Cumhuriyet Meydanı'na gelen Başbakan Erdoğan’ı yaklaşık 25 bin kişilik bir kalabalık karşıladı. AK Parti ve Türkiye bayraklarını ellerine alan vatandaşlar, miting alanını doldurdu. Şırnak merkezin yanı sıra Cizre ve Silopi ilçelerinde de Başbakan'ın mitingine gelenler sabah erkenden meydanda yerlerini aldı.
Burada halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Gelişimden korkanlar, hukukun üstünlüğünden korkanlar Şırnak’ta tehdit ile baskı ile korku salarak benim vatandaşlarımın sandığa gitmesini engellemek istediler. Hizmet siyasetinden korkanlar Ak Partinin kardeşlik siyasetinden gözleri kamaşanlar Türkiye’de huzurun istikrarın kardeşliğin devamından kaygı duyanlar boykot adı altında çetelere destek verdiler.”diye konuştu.
Söylediklerinin tek tek çıktığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: "Önce, dikkat ederseniz bir kaset numarası çevirdiler. Ben bunlara girecek değilim. Bunlar benim işim değil. Bunlar CHP'nin, MHP'nin kendi iç sorunlarıdır. Kendi sorunlarını kendileri çözsün. Eğer temizlenmek istiyorlarsa kendi problemlerini kendileri çözsün. Yeni bir adım. Silivri ile Kandil arasındaki irtibat şu anda CHP - BDP muhabbetiyle artık tescillenmiş durumda. Senaryo tıkır tıkır işliyor. Tezgâh tıkır tıkır işliyor. Türkiye'nin demokrasi mücadelesi karşısında, bir kez daha çetelere can suyu verilmek isteniyor. Biz, CHP'nin de MHP'nin de Sivas’ın ötesine geçmesini, buralara gelmesini, vatandaşla kucaklaşmasını her zaman istedik ve onları her zaman teşvik ettik."

Reklam
Reklam

“KILIÇDAROĞLU’NUN VAN VE HAKKARİDE MİTİN YAPMASI SEVİNDİRİCİ”
CHP Genel Başkanı'nın sonunda Van ve Hakkâri’de miting yapmasının sevindirici olduğunu ifade eden Erdoğan, "Ama dikkat edin Hakkâri’de 147–150 tane oy alan CHP, son yaptığı mitingde BDP'lilere yeni başkan hitap etti. Orada olan CHP'li değil ha, BDP'li. Bütün hareketleriyle ortada zaten. Yani milleti nasıl aldatırız, çarşı, pazarda bugün burada oynanan oyunu, o gün Hakkâri’de oynadılar. Benim vatandaşım orada kepenk kapatmadı, orada kepenk kapattırıldı. Tehditle kapattırıldı. Utanmadan, sıkılmadan, 'kendi takdirini kullandı' diyor. Yahu bir gün öncesinden vatandaşa tehditler gönderildi. 'Gidin ekmeğinizi alın. Yarın fırınlar kapalı olacak, dükkânlar kapalı olacak' diye. Bunların hepsini biliyoruz. Bütün evlere gereken talimatları verdiler, tehditler yapıldı. Niye? 'Yarın buraya Başbakan geliyor. Kimse buraya gelmeyecek' diye. Buna rağmen, oraya gelip yüreğini ortaya koyan vatandaşıma ben hitap ettim.” şeklinde konuştu.
Şırnak halkının Başbakan'ı selamlamak istediğini ancak ellerini kaldırmaktan korktuklarını belirten Başbakan Erdoğan, “Ben selam veriyorum zorla elini böyle kaldırıyor. Bu korku Niye? Kaldıracak ama hissediyorum kaldıramıyorum. İşte o gönlünden bu kalkacak elleri engelleyenlere 12 Haziran'da gereken cevabı vereceğiz. Buralarda 10 yıllardan beri, gençlerin kanından, anaların gözyaşlarından beslenmeye devam ediyor.” şeklinde konuştu.
CHP döneminde Kürtçe kitap ve kasetlerin bakanlar kurulu kararı ile yasaklandığını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Geçtiğimiz Cuma günü Van’da 1940 yıllara ait 5 tane resmi belge açıkladım. CHP döneminde Kürtçe Kitapların, Kürtçe kasetlerin bakanlar kurulu kararı ile yasaklandığını resmi belgeleri ile gösterdim.” dedi.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingin ardından Başbakan Erdoğan, Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin açılışını yaptı. Burada konuşan Erdoğan, “Burada biz 118 eserin açılışını yapıyoruz. Bunun bedeli 317 milyondur. Şırnak halkına hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan daha sonra Batman’daki mitinge katılmak için helikopterle Batman'a hareket etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz